Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elokapinan marssi tukkii kaistan Helsingin Mannerheimintietä tänään iltapäiväruuhkan aikaan – esimakua 10-päiväiselle mielenosoitukselle, johon tulossa järjestäjän mukaan yli 1000 ihmistä

Elokapinan mielenosoitus aiheuttaa haittaa liikenteelle tänään maanantaina ruuhka-aikaan. Kulkue lähtee Senaatintorilta kello 15 ja kulkee Mannerheimintietä Eduskuntatalolle.

Kulkue kävelee autotiellä ja tukkii järjestäjien tiedotteen mukaan yhden kaistan.

Kyseessä on järjestäjien mukaan alkusoitto keskiviikkona alkavalle Syyskapina-mielenosoitukselle, joka kestää kymmenen päivää. Elokapinan mukaan Syyskapinaan on osallistumassa yli tuhat ihmistä.

Keskiviikkona alkava mielenosoitus katkaisee liikenteen Mannerheimintien Eduskuntatalon edessä.

Poliisi on osoittanut mielenosoitukselle toisen paikan. Elokapinan mukaan se kuitenkin järjestää protestin tarkoituksellisesti paikassa, jossa sen ja sen syiden sivuuttaminen on lähes mahdotonta. Elokapinan mukaan kymmenen päivän mielenilmaisusta aiheutuva häiriö on "oikeasuhtainen suhteessa ilmastokriisin vakavuuteen".

Mielenosoitus alkaa keskiviikkona 19. syyskuuta kello 18.

Mielenilmauksiin osallistuvat protestoivat hallituksen riittämättömiä ilmastotoimia. Elokapina vaatii muun muassa ilmastohätätilan julistamista ja hiilineutraaliutta vuoteen 2025 mennessä. Hallituksen tavoitteena on hiilineutraalius vuonna 2035.