Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

007 tähdittää viikonlopun myös Sipoossa – Cinema Nikkilä jatkuu Topelius-salin remontista huolimatta

Kulttuuri: Järvenpääläinen Storyhill aloitti ensi-iltaelokuvien näyttämisen Cinema Nikkilässä pari vuotta sitten. Näytökset jatkuvat Nikkilässä Topelius-salissa alkavasta remontista huolimatta.

Sipoossa on vuodesta 2017 lähtien päästy kokemaan sellaisia ihmeitä, että Hollywood-elokuvan ensi-iltaan on saattanut päästä Nikkilässä aiemmin kuin Amerikassa. Sen on mahdollistanut järvenpääläinen yritys StoryHill, joka paitsi omistaa oman elokuvateatterin Mäntsälässä, tuo elokuvanäytökset pääkirjaston Topelius-saliin. Myös Keravalla on vastaavaa toimintaa eli niin kutsuttu pop up-elokuvateatteri Keudan tiloissa.

Sipoossa elokuvista ollaan erityisen kiitollisia, se on StoryHillissä huomattu.

– Kun ilmoitamme näytöksistämme, on aivan liikuttavaa, miten lämminhenkistä palautetta saamme joka kerta. Tämä on kuin kotiinsa tulisi, niin kiva vastaanotto meillä on Sipoossa, StoryHillin toimitusjohtaja Kaj Itämäki kiittelee.

Hän on se sama herrasmies, joka myy liput ja herkut, toimii lipuntarkastajana ja astuu jokaisessa näytöksessä lavalle esittelemään elokuvan ja kertomaan alan tuoreimmat kuulumiset. Esittelyistä huomaa, että Itämäki on erittäin perehtynyt elokuviin ja seuraa alaa intohimoisesti.

– Idea on se, että pystymme tarjoamaan täyden elokuvateatterielämyksen ja niin laadukkaan ohjelmiston, että tänne kannattaa tulla. Palautteen perusteella olemme onnistuneet hyvin, Itämäki sanoo.

Ennen koronaa toiminta ehti vakiintua siten, että Cinema Nikkiläksi nimetty palvelu toi Sipooseen keskimäärin kuusi elokuvaa kerran kuukaudessa, yhteensä yli 60 eri elokuvaa vuodessa. Pandemian myötä näytöksiä peruttiin paljon. Päälle tuli uutinen Topelius-salissa loppuvuoden aikana alkavasta remontista, joka saattaa kestää kaksi vuotta. Sipoossa heräsi huoli siitä, miten käy Cinema Nikkilän?

– Ihan hyvin käy. Kulttuuritoimen kanssa etsimme korvaavat tilat remontin ajaksi ja nyt näyttää siltä, että ne saadaan Juhlatalosta. Siinä olisi nostalgiaakin, koska rakennus on entisaikoina toimittanut täällä leffateatterin virkaa.

Sitä ennen Cinema Nikkilä ottaa ilon irti Topelius-salista. Viime viikolla näytöksiä oli kolmena päivänä ja lokakuussa niitä tulee vielä enemmän, kiitos James Bondin. Vuodesta 1962 lähtien valkokankaalla seikkaillut 007 panee pahikset kuriin jo 25. elokuvassa, jonka nimi on No time to die.

– Halusimme tuoda Bondin tänne samaan aikaan kuin se saa maailmalla ensi-iltansa, joten Cinema Nikkilä tulee poikkeuksellisesti lokakuussa kolme kertaa: Bond-päivänä lauantaina 2.10. sekä 14.–16.10 ja 28.–29.10.