Sipoon Teatterin uutuusteoksessa irvaillaan paikalliselle päätöksenteolle – käsikirjoittajat olivat itse kunnanvaltuutettuja

Näytelmä: Sibbesborgin asemalla-revyyn ensi-ilta on 22. lokakuuta Nikkilän Juhlatalossa.

Sipoon Teatteri pääsee viimein koronakurimuksestaan. Jo puolitoista vuotta valmiina ollut uutuusteos Sibbesborgin asemalla on revyy, joka saa ensi-iltansa perjantaina 22. lokakuuta Nikkilän Juhlatalossa.

Koska ensi-iltaa on pandemian vuoksi jouduttu lykkäämään pariin otteeseen, on esitystä päivitetty matkan varrella. Kantava idea kuitenkin on ja pysyy: viihteellinen näyttämöohjelma sipoolaisista puheenaiheista, sipoolaisin voimin toteutettuna. Tarina Sipoosta sipoolaisille.

– Kyllä tämä on esityksenä paikallisuuden riemuvoitto ja nimenomaan Sipooseen tehty. Toki muualtakin tulevat voivat saada hyvät naurut, mutta puolet jutuista taitaa mennä heiltä ohi, teatterin puheenjohtaja Timo Rope sanoo.

Hän on käsikirjoittanut teoksen Henrik Möllerin ja Sirpa Möllerin kanssa. Kun Sibbesborgin asemalla-revyy käsikirjoitettiin, istuivat sekä Timo Rope että Henrik Möller Sipoon kunnanvaltuustossa. Revyy on siten myös poliittinen satiiri, joka koostuu varta vasten tehdyistä lauluista ja sketseistä.

– Revyy rakentuu sipoolaisen elämänmuodon ja ajankohtaisten paikallisten aiheiden ympärille unohtamatta Sipoon murretta. Esitys on suomenkielinen, mutta mukana on pari laulua ruotsiksi, Rope kertoo.

Tunnettuja paikallispoliitikkoja mainitaan revyyssä nimeltä, mutta heidän henkilöllisyyttään ei kerrota etukäteen. Rope sanoo, ettei kenellekään ilkeillä, vaikka vallankäytölle irvaillaankin.

Paikallisuuden riemuvoitto.

Keskiössä on Sibbbesborg, joka oli Sipoon ensimmäisenä kehitysjohtajana toimineen Mikko Ahon tavoite kunnan ykkösalueeksi. Sibbesborgiin suunniteltiin asutettavaksi 90 000 asukasta vuoteen 2050 mennessä. Siitä järjestettiin vuonna 2011 kansainvälinen suunnittelukilpailu, jonka voittajille kunta maksoi kymmenien tuhansien eurojen palkintosummia. Voittajan suunnitelmiin kunnanhallitus investoi yli 200 000 euroa.

– No, hanke oli suuruudenhullu ja täysin irti todellisuudesta, joten tuskin siitä mitään tulee. Kuitenkin tällaista aivan vakavissaan esitettiin, Rope muistelee.

Aho sai sittemmin komean pestin Helsingin kaupunkiympäristön toimialajohtajana ja Sibbesborgin ideakilpailun sato hautautui historian hämäriin. Sipoon Teatterin revyyssä se saa rinnalleen kunnan tuoreimman jättisuunnitelman: Kerava–Nikkilä-junaradan.

– Junayhteys Sipooseen on erinäisten sipoolaisten kärkipoliitikkojen märkä uni. Tämä KeNi-radaksi kutsuttu hanke on lähes pakkomielteinen tavoite, vaikkakin joidenkin mielestä siihen menevillä rahoilla saataisiin Sipoon julkinen liikenne toteutettua mm. bussiliikenteellä moninkertaisesti tehokkaammin, Rope sanoo.

Näin mehukkaita ovat siis revyyn kaksi pääaihetta, joiden ympärille on kerätty muitakin sipoolaisen päätöksenteon helmiä ja paikallista mielenmaisemaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut