Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartuntoja päiväkoti Miilissä – useita karanteeniin Miilin ja Landsängenin päiväkodeissa

Sipoon varhaiskasvatuksessa päiväkoti Miilissä kahdella lapsella ja yhdellä henkilökunnan jäsenellä on todettu koronavirustartunnat viime viikon loppupuolella. Yksi sairastuneista on ollut kontaktissa myös Landsängenin päiväkodin henkilökuntaan ja lapsiin.

Tartuntaketjuun liittyen useita lapsia ja henkilökunnan jäseniä Miilissä sekä Landsängenin päiväkodissa on testattu ja noin parikymmentä henkilöä on asetettu karanteeniin. Sairastuneet on määrätty eristykseen, kerrotaan Sipoon kunnan tiedotteessa.

Altistuneisiin on oltu yhteydessä terveydenhuollosta ja/tai päiväkodista. Jos yhteydenottoa ei ole tullut, ei kontaktia tartunnan saaneeseen ole ollut.

Päiväkoti Miilin ja Landsängenin päiväkodin toiminta jatkuu muilta osin normaalisti.

Sipoon kunta kertoo tiedottavansa koronavirustapauksista, jos ne vaikuttavat kunnan palveluihin tai aiheuttavat muutoin erityistoimia Sipoossa.

Opetuksessa ja varhaiskasvatuksessa tartunnan katsotaan vaikuttavan palveluun esimerkiksi, jos kokonainen opetusryhmä tai sitä suurempi määrä oppilaita asetetaan karanteeniin.

Tartunnoista tiedotetaan myös, jos mahdollisesti altistuneita ei tavoiteta muutoin kuin yleisen tiedottamisen kautta.