Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähes kaikki yli 15-vuotiaat suomalaiset lukevat sanomalehteä

Sanomalehti on suomalaisten laajalti suosima media. Uutismedian liitto tiedottaa Kansallisen mediatutkimuksen (KMT 2021) mittauksesta, jonka perusteella sanomalehtiä lukee 96 prosenttia 15 vuotta täyttäneistä suomalaisista.

– Suomalaiset ovat jälleen todistetusti osoittaneet olevansa kiinnostuneita journalismin periaatteiden mukaan toimitetuista, luotettavista uutis- ja ajankohtaissisällöistä, Uutismedian liiton markkinointi- ja tutkimusjohtaja Sirpa Kirjonen sanoo tiedotteessa.

– Tämä on hieno asia meille kaikille sekä yhteiskunnallisesti että paikallisesti.

Sanomalehtisisältöjä lukee digitaalisena 86 prosenttia suomalaisista ja esimerkiksi 25–44-vuotiaista 93 prosenttia, Kansallinen mediatutkimus paljastaa.

Painettua sanomalehteä lukee kaikista 15 vuotta täyttäneistä suomalaisista 56 prosenttia. Painetun sanomalehden lukeminen painottuu yli 65-vuotiaisiin. Heistä neljä viidestä lukee painettua sanomalehteä ja 15–34-vuotiaista vain vajaa kolmannes.

Sekä painettuna että digitaalisena sanomalehteä lukee yli kaksi miljoonaa suomalaista. Vain digitaalisena sanomalehtensä lukee 1,7 miljoonaa suomalaista, pelkästään painettuna 423 000 suomalaista.

Tämä on hieno asia meille kaikille.

Sirpa Kirjonen

Markkinointi- ja tutkimusjohtaja Sirpa Kirjonen näkee sanomalehtiä koskevien lukutottumusten kehittyneen voimakkaasti.

– Digiaika on tuonut mahdollisuuden lukea uusimpia sisältöjä tai aiemmin julkaistuja juttuja helposti lähes paikassa kuin paikassa, juuri itselle sopivina aikoina.

– Vahvan digitaalisen lukemisen rinnalla on kuitenkin huomionarvoista, että lähes 2,5 miljoonaa suomalaista lukee edelleen painettuakin sanomalehteä. Siksi olisi tärkeää, ettei mikään estäisi ihmisiä saamasta lehtiään niissä muodoissa, joissa he niitä haluavat lukea, Kirjonen toivoo Uutismedian liiton tiedotteessa.