Koronapotilaiden määrä koettelee terveydenhuollon kantokykyä Uudellamaalla – Ravintolarajoitusten tiukentaminen voi olla edessä

Jos tehohoidossa olevien määrä ylittää 15 potilasta Uudellamaalla, korona-koordinaatioryhmä esittää ravintolarajoitusten tiukentamista. Arkisto/Hus

Jouni Lampinen

Ravintolarajoituksia on tiukennettava, jos sairaalahoidossa olevien määrä nousee vielä nykyisestä.

Näin linjasi Uudenmaan alueellinen korona-koordinaatioryhmä torstain kokouksessaan, HUS tiedottaa.

Koordinaatioryhmän mukaan terveydenhuollon kantokyky vaarantuu, jos tehohoidossa olevien potilaiden määrä ylittää 15 potilasta tai vuodeosastohoidossa olevien määrä ylittää 50 potilasta.

HUSin eli Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan koronaviruspotilaiden määrä on viime viikkoina ollut lähellä kantokyvyn rajaa.

– Koronaviruspotilaiden kokonaismäärä HUSissä on kuluneella viikolla ollut 40–51. Näistä tehohoidossa on ollut 8–14 potilasta, HUS tiedottaa.

Jos kantokyvylle asetetut rajat ylittyvät, Uudenmaan alueellinen korona-koordinaatioryhmä esittää rajoituksia.

– Tällaisessa tilanteessa koordinaatioryhmä pitää Uudenmaan laajuisten ravintolarajoitusten tiukentamista välttämättömänä, HUSin vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä kertoo sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

– Lisäksi ryhmä tulee esittämään aluehallintovirastolle tarkoituksenmukaisesti kohdennettuja rajoituksia tapahtumiin ja yleisötilaisuuksiin.

Jari Petäjä on alueellisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut