Maskisuositus poistuu Sipoon yläkouluista ja lukioista

Oppilaiden yleinen maskisuositus poistuu perusopetuksessa ja lukioissa Sipoossa. Kuvituskuva. Anu Kiljunen

Ulla Yliherne

Sipoon kunta tiedottaa luopuvansa yleisestä maskisuosituksesta, joka on tähän saakka koskenut 7.–9. luokkalaisia yläkoululaisia sekä lukiolaisia.

Maskisuosituksesta luovutaan maanantaista 25. lokakuuta alkaen.

– Maskin käyttö on kuitenkin jatkossakin suositeltavaa rokottamattomille ja kaikille tietyissä erityistilanteissa, kunnan tiedotteessa todetaan.

Maskeja on edelleen saatavilla kouluilla ja oppilaitoksissa maksutta.

– Itseään saa suojata maskilla aina halutessaan, tiedotteessa muistutetaan.

Kaikkien, myös rokotettujen, kannustetaan käyttävän maskia sisätiloissa tilanteissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Maskia suositellaan käytettäväksi aina julkisissa sisätiloissa, jos henkilöllä ei ole täyttä rokotussuojaa tai sairastettua koronavirustautia alle kuusi kuukautta aikaisemmin.

Maskisuosituksen lisäksi Sipoo luopuu suosituksesta pitää opetusryhmät erillään.

– Valtakunnallisesta suosituksesta pitää opetusryhmät erillään on luovuttu, eikä oppilasryhmiä tarvitse pitää erillään enää myöskään Sipoossa, tiedotteessa sanotaan.

– Sen sijaan edelleen on huolehdittava tilojen tehostetusta puhdistamisesta ja siitä, että esimerkiksi käsien puhdistamiseen on mahdollisuus. Oireisena tai sairaana ei osallistuta varhaiskasvatukseen, opetukseen tai muuhun toimintaan, kunnasta muistutetaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut