Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin Nikkilässä järjestetään joulunavajaiset ja uudenvuoden ilotulitus – myyjiä ja yrityksiä kutsutaan mukaan

Joulunavajaiset ja uudenvuoden ilotulitus järjestetään koronatauon jälkeen, tiedottaa Sipoon kunta. Molemmat tapahtumat toteutetaan nyt ensimmäisen kerran yhteistyössä urheiluseura IF Sibbo-Vargarnan kanssa.

Kunta maksaa joulunavajaisten järjestämisestä seuralle 5 000 euron korvauksen ja ilotulituksen järjestämisestä tuhat euroa. Lisäksi kunta vastaa tarvittavien lupien kustannuksista.

S-V:n yhteyshenkilönä on seurasihteeri Carola Juselius, joka on myös RKP:n kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen. Hänet tavoittaa puhelimitse numerosta 040 705 8327 tai sähköpostitse osoitteesta info@sibbo-vargarna.fi.

Joulu avataan jouluparaatilla lauantaina 27.11.2021 Nikkilän keskustassa kello 9.45–14. Joulumyyjäisiin kutsutaan erilaisia käsitöiden myyjiä ja yrityksiä. Kunnan mukaan myyntipaikkoja on rajoitetusti, jotta turvavälit voidaan huomioida.

Myyntipaikan saavat ensisijassa sipoolaiset käsityöntekijät ja paikalliset yritykset. Myyntipaikat ovat maksuttomia, mutta paikka tulee varata etukäteen Carola Juseliukselta. Myyntipaikkoja on ulkona Nikkilän Sydämen ja Enterin piha-alueilla, sekä molempien rakennusten sisätiloissa.

Joulutapahtuma alkaa paraatilla kello 9.45. Paraati lähtee tuolloin liikkeelle nuorisotalo Nuorkan pihalta kohti Nikkilän Sydäntä, jossa kunnanjohtaja Mikael Grannas pitää puheen.

Ilotulitus kestää muutaman minuutin.

Nikkilän Sydämen alueella on joulumyyjäisten lisäksi tarjolla riisipuuroa ja glögiä. Myös joulupukki on luvannut saapua paikalle.

Ilotulitus järjestetään uudenvuoden aattoiltana perjantaina 31.12. kello 18. Raketit ammutaan iltakuudelta Jokilaaksontieltä ja niiden odotetaan näkyvän parhaiten Sipoonjoen varren puistoalueelta, Nikkilän K-kaupan edustalta.

Ilotulitusnäytöksen on suunnitellut Johan Holländer ja sen toteuttamisesta vastaa JoHo Pyro.

– Paikalle kannattaa tulla ajoissa ja varautua siihen, että auton saattaa joutua jättämään hieman kauemmaksi parhailta katselupaikoilta ja kävelemään lähemmäs. Ilotulitus kestää muutaman minuutin, kunta tiedottaa.

Nikkilässä on pysäköintialueita esimerkiksi pääkirjaston vieressä, Nikkilän Sydämen luona, Enterin vieressä, sote-aseman edustalla, Monitoimihallin läheisyydessä sekä Martinkyläntien ja Nikkiläntien risteyksessä, Uudensillantien ja Runeberginkujan risteyksessä sekä Juhlatalolla.

Jos sipoolaiset yritykset haluavat olla mukana mahdollistamassa ilotulitusta, ne voivat ilmoittautua Carola Juseliukselle.

Uudenvuoden aaton ilotulituksella on pitkät perinteet Sipoossa. Lapsiystävällisesti alkuillasta järjestetystä ilotulituksesta vastasi alkujaan Nikkilän sairaala.

Sairaalan toiminnan loputtua ilotulituksen otti, viiden vuoden tauon jälkeen, järjestääkseen Jokipuiston asukasyhdistys.

Vuonna 2011 ilotulitus jäi väliin, koska asukasyhdistys kyllästyi resurssien puutteeseen ja tiukentuneisiin lupaprosesseihin.

Vuonna 2012 Sipoon kunta otti järjestelyt hoitaakseen.