USU: Osa käteisnostoista voi muuttua maksullisiksi

Käteisen nostaminen osasta automaatteja voi muuttua maksulliseksi, kertoo Uutissuomalainen.

Näin käy, jos Finanssivalvonta muuttaa suositustaan niin sanottujen vierasautomaattinostojen hinnoittelusta, arvioivat muiden muassa valtiovarainministeriö ja Suomen Pankki. Vierasautomaatit tarkoittavat pankeista riippumattomia automaatteja, kuten Nokas-yhtiön Nostoja.

Jos Finanssivalvonta muuttaa suositustaan, nosto Automatia Pankkiautomaattien Otto-automaatista olisi yhä maksuton mutta Nostosta ei. Lisäksi automaattiverkosto saattaisi harventua ja kansalaiset joutuisivat keskenään eriarvoiseen asemaan.

Tällä hetkellä pankit mahdollistavat asiakkailleen keskimäärin neljä maksutonta käteisnostoa kuukaudessa automaatista riippumatta. Noin kaksi kolmasosaa automaateista on Ottoja, ja valtaosa nostoista tehdään niistä.

Finanssivalvonnan kaavaileman muutoksen taustalla ovat EU:n euromaksuasetus ja muutokset Suomen käteisautomaattimarkkinassa. Vierasautomaattien osuus on noussut 32 prosenttiin ja Danske Bank, Nordea ja OP Ryhmä ovat myyneet Automatian Loomikselle.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut