Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ansiosidonnaista saavia lomautettuja 71 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten – Kassat maksaneet lähes 2 miljardia euroa korvauksia

Lomautuksen ajalta ansiopäivärahaa saavien määrä on laskenut 71 prosenttia viime vuoden syyskuusta. Lomautettujen määrä on laskenut joka kuukausi tämän vuoden maaliskuun jälkeen.

Työttömyyskassat maksoivat syyskuussa ansiopäivärahaa 17 000 lomautetulle. Lomautettuja oli syyskuussa noin kaksinkertainen määrä koronapandemiaa edeltävään aikaan verrattuna.

Tiedot kertoo Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö (TYJ) tiedotteessaan.

Koronaa edeltävään aikaa verrattuna ansiopäivärahaa saavia oli syyskuussa 29 prosenttia enemmän kuin kaksi vuotta sitten. Vuoteen 2019 verrattuna saajien määrä on laskenut erityisesti loppukesän ja alkusyksyn aikana.

Viime vuoden syyskuuhun verrattuna ansiopäivärahaa saavia oli nyt 27 prosenttia vähemmän.

Kuluvan vuoden ansiopäivärahakulut ovat lähes viime vuoden tasolla. Työttömyyskassat ovat maksaneet syyskuun loppuun mennessä ansiopäivärahaa lähes 2 miljardia euroa.

Vuoden 2021 päivärahakulut olivat syyskuuhun mennessä 2 prosenttia pienemmät kuin viime vuoden vastaavana jaksona. TYJ:n tiedotteessa arvioidaan, että vuoden aikana maksettujen ansiopäivärahojen määrä tulee nousemaan lähelle viime vuoden tasoa.

Kaikki Suomessa toimivat 21 työttömyyskassaa ovat jäseninä TYJ:ssä. Kassoissa on jäseninä noin kaksi miljoonaa palkansaajaa ja yrittäjää.