Sipoolaisille 3. koronarokote annetaan THL:n suositusten mukaan –. 1. rokotteen on saanut kuntalaisista 86,6 prosenttia ja toisen 79,2 prosenttia

Ajanvaraukseton vastaanotto palvelee rokottautujia jokaisena lauantaina kello 12–14 Nikkilän sosiaali- ja terveysaseman P-kerroksessa, Fysioterapian käytävällä, huoneessa numero 3. Crista Lassfolk-Feodoroff

Sipoon kunta tiedottaa tarjoavansa kolmannen koronarokoteannoksen kaikille 60 vuotta täyttäneille ja lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville, kuten THL suosittelee. Kolmas rokoteannos annetaan aikaisintaan kuusi kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen.

Ajan kolmanteen annokseen voi varata Sipoossa, kun kuusi kuukautta toisesta annoksesta alkaa lähestyä.

Kunnan mukaan rokotusaikoja on nyt avattu joulukuun alkuun saakka. Oma rokotusaika kolmanteen annokseen pyydetään kuitenkin varaamaan aikaisintaan muutamia viikkoja ennen sitä, kun toisen rokoteannoksen saamisesta alkaa kulua kuusi kuukautta.

Omakanta-sivuilta voi tarkistaa, milloin on saanut toisen rokoteannoksen, jos ei sitä muista. Ajanvaraus kolmanteen rokoteannokseen toimii aluksi ainoastaan puhelimitse Sipoon terveyskeskuksen numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin kello 9-15. Nettiajanvaraus koronarokotusaika.fi -palvelussa avataan lähiaikoina.

Kolmannen rokoteannoksen voi ottaa myös Sipoon ajanvarauksettomalla rokotusvastaanotolla, eli niin sanotulla walk-in-vastaanotolla sitten, kun toisesta rokoteannoksesta on ehtinyt kulua kuusi kuukautta. Ajanvaraukseton vastaanotto palvelee rokottautujia jokaisena lauantaina kello 12–14 Nikkilän sosiaali- ja terveysaseman P-kerroksessa, Fysioterapian käytävällä, huoneessa numero 3.

Kolmannet rokoteannokset annetaan Sipoossa Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotteella.

Perusterveille alle 60-vuotiaille ei Suomessa tällä hetkellä tarjota kolmansia rokoteannoksia. Kaksi koronarokoteannosta 6–12 viikon annosvälillä antaa perusterveille alle 60-vuotiaille nykyisen tiedon valossa hyvän suojan vakavaa koronavirustautia vastaan.

Sipoossa halukkaat voivat ottaa myös influenssarokotteen voi ottaa samalla käynnillä kolmannen koronarokotuksen kanssa.

Tällä hetkellä yli 12-vuotiaista sipoolaisista ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 86,6 prosenttia ja kaksi rokoteannosta on saanut 79,2 prosenttia.

Suomen virallinen tavoite rokotekattavuudeksi on 80 prosenttia väestöstä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut