Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoon kunnanhallitus päätti halliyhtiön perustamisesta Keravalle – noin 16 miljoonan euron hanketta vastusti vain Marketta Mattila

Kunnanhallitus päätti maanantai-illan kokouksessaan, että Sipoon kunta perustaa yhdessä Keravan kaupungin kanssa Kerava-Sipoo Liikuntahallit Oy (Kervo-Sibbo Idrottshallar Ab) -nimisen osakeyhtiön.

Sipoon ylin päättävä elin eli kunnanvaltuusto hyväksyi hankkeen käynnistämisen jo kesäkuussa, jolloin vallassa oli vanha valtuusto. Hallihankkeesta äänestettiin tuolloin ja siitä luopuminen hävisi perustamispäätökselle äänin 21–22.

Uusi kunnanhallitus noudatti vanhan valtuuston linjausta ja päätti Sipoon etenevän halliyhtiön perustamiseen. Kunnanhallituksen päätöksellä ja kunnanjohtajan esityksestä Sipoo nimeää edustajikseen Kerava-Sipoo Liikuntahallit Oy:n hallitukseen kunnan teknisen johtajan Ilari Myllyvirran ja uuden liikuntapalvelupäällikkö Katriina Sahalan.

Asiasta ei kunnanhallituksessa äänestetty, koska Vihreiden Marketta Mattilan esitys hallihankkeen hylkäämisestä ei saanut kannatusta, joten hän jätti päätöksestä eroavan mielipiteen.

Kunnanhallitukseen kuuluvat Mattilan lisäksi RKP:n Kaj Lindqvist, Micaela Röman, Carola Juselius ja Tom Sundbäck, sekä kokoomuksen Tommi Hänninen, Antti Skogster, Marja Manninen-Ollberg ja Ritva Tarvainen, Perussuomalaisten Jenni Lastuvuori ja SDP:n Tapio Virtanen.

Kunnanjohtaja Mikael Grannas valtuutetaan toimeenpanemaan sopimukset valtuuston asettamien ehtojen mukaisesti sekä nimeämään yhtiön hallituksen varajäsen.

Kunnanjohtajalle myönnettiin myös oikeus tehdä sopimusaineistoon vähäisiä korjauksia, jotka eivät heikennä kunnan asemaa sopimuskumppanina.

Uuden hallihankkeen myötä Sipoon kunta rakentaa yhdessä Keravan kaupungin kanssa sekä monitoimihallin että jalkapallohallin Keravan Keinukallioon yhteisen halliyhtiön nimissä. Hankkeen hintalappu on arviolta yhteensä noin 15,7 miljoonaa euroa. Sipoo omistaa yhtiöstä 37 prosenttia ja Kerava loput.

Hankkeen omarahoitusosuudeksi on alustavasti sovittu 19,1 prosenttia, joka on määrä toteuttaa siten, että kunnat sijoittavat tämän osuuden osakepääomana yhtiöön.

Sipoon osuus alkuinvestoinnissa on miljoona euroa ja Keravan kaksi. Loppuosan perustettava halliyhtiö rahoittaa lainarahalla, jonka lisäksi se hakee valtiolta noin miljoonan euron avustusta.

Valtuuston päätös kesäkuussa oli ehdollinen siten, että jos valtio ei tue hanketta, sekä Sipoo että Kerava luopuvat suunnitelmasta. Jos valtion tukea myönnetään odotetusti, voisi hallien rakentaminen alkaa jo ensi vuonna.

Keinukallion monitoimihalli ja jalkapallohalli aiotaan toteuttaa siten, että niillä on yhteiset pukuhuoneet ja varastotilat. Kahden hallin periaatetta on katsottu tukevan eri lajien erilaiset lämpötilatarpeet sekä merkittävästi suuremman kapasiteetin.

Monitoimihallia kiertävän 300 metrin pituisen juoksuradan keskelle suunnitellaan sijoitettavaksi eri lajien harrastusmahdollisuuksia.

Jalkapallohalli suunnitellaan rakennettavaksi täysimittaisena ylipainehallina, joka mahdollistaa kaikkien ikäluokkien harjoittelun ja pelaamisen.

Sipoon kunta on sitoutunut ostamaan hallista päivävuoroja arkisin kello 9–15 esimerkiksi koululaisille ainakin viiden vuoden ajan reilulla 90 000 eurolla vuosittain, kunnes halliyhtiön oletetaan olevan kannattava omillaan. Noin kolmen tunnin valtuustokeskustelun aikana ei kesäkuussa tullut selvyyttä siihen, miten sipoolaiskoulut Keinukallioon kulkevat ja millä rahalla.