Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällainen on nyt tilanne suojavarusteissa – HVK kilpailuttaa suomalaisia valmistajia

Sosiaali- ja terveydenhuollon suojavarusteiden riittävyys on tällä hetkellä Suomessa Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) mukaan erinomaisella tasolla. Niitä ei nyt tarvitse hankkia lisää.

HVK myös arvioi tiedotteessaan, että kaikkien suojavälineiden saatavuus on tällä hetkellä hyvä.

Niitä ovat kirurgiset suu- ja nenäsuojaimet, hengityssuojaimet, suojavaatteet, suojavisiirit ja suojakäsineet.

HVK:n tavoitteena on pitää yllä suojavälineiden kotimaista tuotantoa. Tämän vuoksi se järjestää tarjouskilpailun suomalaisille hengityssuojainten ja/tai kirurgisten maskien valmistajille. HVK valitsee sen perusteella kahdesta viiteen valmistajaa, joiden kanssa tehdään sopimus tuotantokapasiteetin ylläpidosta.

Arvio suojainten riittävyydestä muuttuu HVK:n mukaan epidemiatilanteen ja viranomaisohjeistuksen myötä. Sen vuoksi tilannetta arvioidaan säännöllisesti. Esimerkiksi virusvarianttien leviäminen voi muuttaa hoitokäytänteitä ja se vaikuttaa tarvittaviin suojaimiin.

Kahta epäillään törkeästä petoksesta – Huoltovarmuuskeskuksen suojavälinehankintoja koskeva esitutkinta syyteharkintaan

Huoltovarmuuskeskuksen suojainkaupat syyteharkintaan, kolmea epäillään rikoksesta – tutkinnassa vielä törkeä petos, jossa takavarikoitu yli kolme miljoonaa euroa

Huoltovarmuuskeskus: Kirurgisia suu- ja nenäsuojaimia tarvitaan tällä hetkellä noin 1000000 kappaletta vuorokaudessa

Oikeuskansleri: Ministeriöillä ei ollut kunnon suunnitelmaa pandemian varalle – Jopa ministerien välinen työnjako epäselvä, Huoltovarmuuskeskuksen valmiuksia ei varmistettu

Jopa 800 000 vuorokaudessa – Näin hurja määrä sote-palveluissa tarvitaan nyt erilaisia suojaimia

Kotimaisten suojainten tuotanto on alkanut suunnitellusti – Ministeri: "Tilannetta, jossa kotimainen tuotanto joudutaan käynnistämään täysin tyhjästä, ei saa enää päästää syntymään"