Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heikki Vestman on huolissaan siirtolaismassoista – vaatii pikaista lakiuudistusta Suomen rajojen turvaamiseksi: "Marinin hallitus uinuu Ruususen unta"

Sipoolainen kansanedustaja ja kokoomuksen kunnanvaltuutettu Heikki Vestman vaatii lainsäädännön pikaista päivittämistä laajamittaisen maahantulon estämiseksi. Lakimiehen koulutuksen omaavan Vestmanin mukaan Suomen laissa näyttää olevan siirtolaismassojen mentävä aukko.

Hän ja 16 muuta kokoomuksen kansanedustajaa ovat jättäneet hallitukselle asiasta kirjallisen kysymyksen. He vaativat hallitusta korjaamaan ripeästi puutteelliseksi katsomaansa lainsäädäntöä, jotta laajamittaisen maahantulon tilanteessa Suomi voisi suojautua tehokkaasti.

Heikki Vestman perustelee aloitteellisuuttaan lehdistötiedotteessaan sillä, että Valko-Venäjä on kerännyt tuhansia siirtolaisia Irakista, Iranista ja Afrikan maista Minskiin ja on valmiudessa lähettämään heidät EU-rajalle. Vestman huomauttaa, että laajamittaisen maahantulon riski on tunnistettu aiempaa korkeammaksi myös Suomen kansallisessa riskiarviossa.

– Lainsäädäntöä ei ole päivitetty vastaamaan riskiarviota, vaan Marinin hallitus uinuu Ruususen unta. Edellisen porvarihallituksen käynnistämä laajamittaista maahantuloa koskeva lakivalmistelu ei ole edennyt. Laista puuttuu yhä pykälä, jolla rajat voitaisiin pitävästi turvata, Vestman sanoo tiedotteessaan.

Hänen mukaansa se ei riitä, että Oikeusministeriössä on ryhdytty valmistelemaan valmiuslain uudistusta, jolloin hallitus viimeistään arvioi laajamittaisen maahantulon tilanteen laajentamista osaksi valmiuslakia.

– Euroopan maita uhkaavat siirtolaisvirrat ovat todellisuutta tänään. Ylivaalikautinen uudistus ei tule tarpeeksi nopeasti. Suomi ei saa enää viivytellä varautumisessa, Vestman vaatii.