Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jorvin päiväosasto suljetaan koronapotilaiden lisääntyneen määrän vuoksi – "Emme ole saaneet rekrytoitua riittävästi sijaisia"

Jorvin sairaalan päiväosasto suljetaan ensi maanantaista lähtien ainakin loppuvuodeksi.

Päiväosaston potilaat ohjataan hoidettaviksi Peijaksen sairaalan päiväosastolle.

Sulun syy on sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrän kasvu, kertoo johtava ylihoitaja Eija Rissanen sisätaudit ja kuntoutus tulosyksiköstä.

– Koronapotilaiden määrä on lisääntynyt myös meillä Husissa.

– Emme ole saaneet rekrytoitua riittävästi sijaisia. Päiväosaston hoitajat tarvitaan työskentelemään vuodeosastolle, Rissanen sanoo.

Jorvin päiväosasto on jouduttu sulkemaan koronaepidemian aikana aiemmin jo kahdesti.

– Korona on aiheuttanut uudenlaisia toimintamalleja, joiden vuoksi potilas saa hoidon ilman viivästymisiä ja myös koronapotilaat saavat hoitoa, Rissanen kuvailee.

Jorvin päiväosastolla on hoidettu noin kahtakymmentä potilasta päivässä. Suurin osa päiväosaston potilaista tulee sairaalaan saamaan suonensisäistä lääkityshoitoa.

Rissasen mukaan siirrosta ei pitäisi koitua merkittäviä viiveitä hoitoihin.

– Espoolaiset (päiväosaston asiakkaat) joutuvat nyt menemään hoitoon vähän pidemmälle. Tämä on harmillista, mutta näin saamme toteutettua heidän hoitonsa suunnitellusti. Peijaksessa on hyvät tilat.

– Kaikki muu pyörii Jorvissa normaalisti.

Päiväosaston sulku kestää näillä näkymin ainakin tammikuulle. Päiväosaston toiminta käynnistetään Jorvissa sitten, kun korona- ja henkilökuntatilanne sen sallii.

Hus kertoi 9. marraskuuta siirtyvänsä valmiustilaan 2 eli tehostettuun valmiuteen koronavirusepidemiatilanteen vuoksi.

Valmiustilan nostolla varaudutaan merkittävien poikkeusratkaisujen tekoon kuten toimintojen siirtämisiin ja resurssien uudelleenjärjestelyihin tilanteessa, jossa koronaepidemiatilanne muodostaa merkittävän tautitaakan Husin erikoissairaanhoidolle.

Husin valmiusohjeessa on määritelty poikkeusolojen johtamisjärjestelmä. Ohjeessa määritellään kolme eri tasoa konsernitasoiselle valmiustilalle.