Oppilaskadon uhan alla painivan koulun kohtalosta järjestetään keskusteluilta – paikalle kutsuttu asukkaat ja päättäjät

Koulu: Aiheena ruotsinkielisen koulun tilanne ja kylän osayleiskaava.

Pohjois-Paippisissa järjestetään infoilta, jossa puhutaan ruotsinkielisen koulun tulevaisuudesta sekä kylälle valmisteilla olevasta osayleiskaavasta. Riitta Ketola

Pohjois-Paippisten asukkaille ja Järvenpäässä asuvien ruotsinkielisten lasten vanhemmille järjestetään infoilta tiistaina 30. marraskuuta kello 18.

Järjestäjänä on koulun vanhempainyhdistyksen lisäksi kyläyhdistys Norra Paipis Idrottsförening (NPI).

Kylässä toimivan ruotsinkielisen ala-asteen eli Norra Paipis skolan toiminta on uhattuna, koska Järvenpää suunnittelee siirtävänsä omat, ruotsinkieliset oppilaansa Sipoosta Tuusulaan vuonna 2024.

Tilaisuuteen on kutsuttu sekä poliitikkoja että virkamiehiä Sipoosta ja Järvenpäästä mukaan keskustelemaan.

Kokoontuminen on Pohjois-Paippisten koululla (Paippistentie 1098) klo 18.

Näin jokainen, joka ei ole aikaisemmin käynyt koululla, voi tutustua tiloihin.

Kello 18.30 siirrytään viereiselle Widegårdin seurantalolle (Paippistentie 1134) kuulemaan koulun ja kylän tulevaisuuden vaihtoehdoista.

Ensimmäisenä keskustelun aiheena on Järvenpään suunnitelma siirtää Järvenpäässä asuvat ruotsinkieliset koululaiset Tuusulan uuteen koulukampukseen.

Jos uhka toteutuu, Pohjois-Paippisten koulun oppilasmäärä laskee roimasti, sillä kaksi kolmasosaa oppilaista tulee Sipoon ulkopuolelta, pääosin Järvenpäästä.

Tilaisuuden järjestäjät sanovat kokevansa, että järvenpääläisiä ruotsinkielisiä lapsia ja heidän vanhempiaan ei ole kuultu suunnittelutyössä.

Heidän mielestään Pohjois-Paippisten kyläkoulu tarjoaa kieltä edistävän oppimisympäristön lisäksi myös yksilöllisen opetuksen kotoisassa kylämiljöössä yhteistyössä kyläyhdistysten kanssa.

Kahvitauon jälkeen keskustellaan Pohjois-Paippisten osayleiskaavasta, joka on elinvoimaisen kylän ja koulun perusedellytys.

– Koemme, että asia ei ole edennyt mihinkään ja että kyläläiset eivät tällä hetkellä tiedä missä mennään. Tiedämme että asiaa on virkamiesten toimesta valmisteltu ja että poliitikot ovat palauttaneet suunnitelman valmisteluun moneen otteeseen. Kauanko tämä vielä kestää ja tuleeko tästä mitään? Tähän saamme toivottavasti jotain lisää tietoa keskustelun aikana, todetaan järjestäjien tiedotteessa.

Lue myös: Norra Paipis skolan vanhemmat tyrmistyivät oppilaiden siirtoaikeista – "Kuullaanko tässä lainkaan vanhempien ääntä"

Lue myös: Miten käy Norra Paipis skolan? Järvenpää siirtää ala-asteen oppilaansa Sipoosta Tuusulaan – kaksi kolmasosaa oppilaista lähtee

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut