Sipoossa kahden viikon aikana yli 70 uutta tartuntaa – maskisuositus tiukkenee niin kouluissa kuin joulun avauksessa

Sipoo tiukentaa maskisuositusta pahentuneen koronavirustilanteen takia. Kunta kertoo tiedotteessa, että se suosittelee vahvasti kasvomaskin käyttöä kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä kaikille 12 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille riippumatta rokotussuojan tasosta.

Vahva maskisuositus palaa käyttöön myös kaikkiin oppilaitoksiin perusopetuksen kuudennesta luokasta lähtien.

– Jos samassa opetusryhmässä on 6. luokkatason oppilaiden lisäksi alempien vuosiluokkien oppilaita, koskee maskisuositus koko opetusryhmää. Lukioissa maskisuositus koskee kaikkia opiskelijoita, tiedotteessa kerrotaan.

Oppilaat saavat kasvomaskit käyttöönsä kouluilta maksutta Sipoon kunnan kustantamana niin perusopetuksessa kuin lukioissa. Varhaiskasvatuksessa huoltajia suositellaan käyttämään kasvomaskia, kun he tuovat tai noutavat lastaan sisätiloista.

Maskisuositus on voimassa 16. tammikuuta saakka ja on voimassa välittömästi.

Kunta suosittelee kasvomaskin käyttöä myös ulkotiloissa jos paikalla on paljon ihmisiä, ruuhkaista tai on hankala muuten pitää turvaväliä muihin.

Sipoossa on todennäköistä kohdata tavallisessa arkielämässä joku, jolla on koronavirus.

Esimerkiksi tulevan lauantain joulun avauksessa suositellaan kaikkien 12 vuotta täyttäneiden käyttävän kasvomaskia sekä ulkona että sisätiloissa. Samoin verkkopelitapahtuma LAN-Partyssa käytetään kasvomaskeja ja huolehditaan tarkasti käsihygieniasta.

– Epidemiatilanne Uudellamaalla on heikentynyt jyrkästi ja sairaalakuormitus kasvaa. Uusia tartuntoja on ilmennyt Sipoossakin edeltävän kahden viikon aikana yli seitsemänkymmentä. Tämä tarkoittaa sitä, että Sipoossa on todennäköistä kohdata tavallisessa arkielämässä joku, jolla on koronavirus, kunnanjohtaja Mikael Grannas painottaa tiedotteessa.

– Kasvomaskeja käyttämällä voimme torjua viruksen leviämistä. Suosittelen myös erittäin vahvasti kaikkia suojaamaan itseään ja läheisiään rokottautumalla, Grannas vetoaa.

Rokottautua voi ilman ajanvarausta esimerkiksi tulevan lauantain 27.11. joulun avauksen ja verkkopelitapahtuma LAN-Partyn yhteydessä Enterissä kello 10–14 tai varaamalla itselleen sopivan ajan rokotuspisteelle osoitteessa www.koronarokotusaika.fi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut