Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lounaaksi pikaruokaa, illalla suklaata ja olutta – Kysely paljastaa suomalaisten ruokapaheet

Moni meistä jättää väliin aamiaisen, lintsaa kuntoilusta, korvaa aterioita herkuilla, juo liikaa alkoholia ja menemme myöhään nukkumaan. Kahdeksan kymmenestä haluaisi kuitenkin olla fyysisesti aktiivisempi, selviää Herbalife Nutritionin teettämästä tutkimuksesta.

Tiedotteen mukaan tutkimuksesta käy ilmi, että neljä kymmenestä suomalaisesta jättää aamiaisen väliin yhden tai useamman kerran viikossa. Pikaruokaa syö lounaaksi 76 prosenttia kyselyyn vastanneista suomalaisista. Illalla suklaata kertoo syövänsä 18 prosenttia ja keksejä 12 prosenttia, olutta tai viiniä juo illalla 15 prosenttia vastaajista.

– Suomalaiset menevät myös nukkumaan melko myöhään. Kuusi tuntia tai vähemmän nukkuu öisin joka kolmas kyselyyn osallistuneista. Se on liian vähän. Väsyneenä on vähemmän motivaatiota ja energiaa lähteä muuttamaan elämäntapoja, sanoo tiedotteessa Herbalife Nutritionin Pohjoismaiden johtaja Mia Bergmann.

Kymmenen prosenttia suomalaisista pelkää, että heidän kumppaninsa herkuttelee salaa. Yhtä moni yrittää laihduttaa puolisoaan vaivihkaa viemällä häntä kävelyille tai treenaamaan ja tarjoamalla vähäkalorista ruokaa.

– Tämä on hassua, koska kysely osoittaa myös, että 14 prosenttia piilottaa ostamiaan välipaloja tai herkkuja asuinkumppaniltaan. Piilottelemme aterioita toisiltamme ja samaan aikaan yritämme laihduttaa toisiamme, Bergmann sanoo.

Tutkimuksessa paljastui myös tekosyitä, joita suomalaiset käyttävät liikunnan välttelyyn. Lähes puolet vastaajista vetosi liian vähään energiaa, joka kolmas liian huonoon säähän ja joka neljäs liian vähään aikaan.

– Ymmärrän hyvin, että perhearjessa voi tuntua vaikealta löytää aikaa harjoitteluun töiden jälkeen. Pieni kävely tai muutama nopea harjoitusliike olohuoneen lattialla olisivat jo hyvästä, Bergmann vinkkaa.

Herbalife Nutritionin tilaaman tutkimuksen toteutti tutkimusyhtiö YouGov Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa tammikuussa 2021.

Kyselyn tavoitteena oli kartoittaa terveyteen, liikuntaan ja ravitsemukseen liittyviä asenteita ja tapoja. Vastaajien ikä oli 18–74 vuotta. Kyselyyn vastasi 4 161 henkilöä, heistä 1 091 oli Suomesta. Otos oli väestöä demografisesti edustava.

Pikaruoalla on Suomessa pitkä historia – Nakkikioskeilla tapeltiin jo 1930-luvulla, olympialaiset toivat maahan Amerikan maut

Lihavuustutkija: Unohda ihmedieetit – Pysyviä tuloksia saat vain pysyvillä elämäntapojen muutoksilla

Syömisen taito vaatii rytmiä ja rentoutta – heikkotaitoisia vaanivat kakkostyypin diabetes ja keskivartalolihavuus