Näin sipoolaisten kolmas rokotuskierros aikatauluttuu – tarjotaan kaikille yli 18-vuotiaille

Sipoolaisista koronarokotteen on saanut tähän mennessä 76,4 prosenttia kuntalaisista. Heistä toisen rokoteannoksen on saanut 71,2 prosenttia. Taina Kivijärvi

Ulla Yliherne

Sipoon kunta tiedottaa alkavansa tarjota kolmansia koronarokotuksia kaikille 18 vuotta täyttäneille sipoolaisille. Kolmannen rokotuksen voi saada 5–6 kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen.

Jokainen 18 vuotta täyttänyt sipoolainen voi varata ajan kolmanteen rokoteannokseen siinä vaiheessa, kun hänellä itsellään alkaa lähestyä vähintään viisi kuukautta toisen rokoteannoksen saamisesta.

– Rokotusaikoja Sipoossa avataan aina varattavaksi muutamaksi viikoksi eteenpäin kerrallaan. Oma rokotusaika kolmanteen annokseen kannattaa siis varata aikaisintaan muutamia viikkoja ennen sitä, kun toisen rokoteannoksen saamisesta alkaa kulua 5 kuukautta. Pidemmälle eteenpäin ei aikoja ole varattavana, kunnan tiedotteessa kerrotaan.

Mikäli toisen rokotteen saamishetki on päässyt unohtumaan, asian voi tarkistaa netistä Omakanta-sivuilta, josta on mahdollisuus ladata myös koronapassi.

– Pyrimme avaamaan aikoja siten, että sipoolaiset pääsisivät halutessaan heti viiden kuukauden kohdalla omasta kakkosannoksestaan ottamaan kolmannen annoksen. Emme kuitenkaan voi luvata, että jokaiselle riittää rokotusaika juuri tuolloin. Rokotteita ja tiloja on riittävästi saatavilla, mutta rokottajien saatavuus saattaa vaihdella, mikä vaikuttaa rokotusaikojen määrään. Toistaiseksi rokottajia on saatu riittävästi, sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko kertoo tiedotteessa.

Kunnan mukaan nettiajanvaraus kolmannelle rokotuskierrokselle avataan lähiaikoina osoitteessa koronarokotusaika.fi.

Sitä ennen ajanvaraus kolmanteen rokoteannokseen toimii puhelimitse Sipoon terveyskeskuksen numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin kello 9-15.

Kolmannen rokoteannoksen voi ottaa myös Sipoon ajanvarauksettomalla rokotusvastaanotolla, eli niin sanotulla walk-in-vastaanotolla sitten, kun toisesta rokoteannoksesta on ehtinyt kulua viisi kuukautta.

Ajanvaraukseton vastaanotto palvelee rokottautujia lauantaisin kello 12–14 Nikkilän sosiaali- ja terveysaseman P-kerroksessa, Fysioterapian käytävällä, huoneessa numero 3.

Poikkeuksellisesti ajanvaraukseton vastaanotto on kuitenkin suljettuna lauantaina 25.12. ja lauantaina 1.1.2022.

Sipoossa on koronarokotuksissa käytetty alusta saakka pääosin Biontech-Pfizerin mRNA Comirnaty -rokotetta, ja myös kolmansia rokoteannoksia annetaan tällä rokoteaineella.

– THL ohjeistaa, että kolmannen annoksen voi antaa Biontech-Pfizer rokoteaineella myös henkilöille, jotka ovat saaneet aikaisemmat rokoteannokset Modernan Spikevax- tai AstraZenecan Vaxzevria-rokoteella, tiedotteessa sanotaan.

Jos lääketieteellisestä syystä ei voida antaa mRNA-rokotetta, kolmas annos voidaan antaa Janssenin adenovirusvektorirokotteella siitä etukäteen sopimalla. Alle 30-vuotiaille miehille kolmas rokoteannos annetaan toistaiseksi vain Biontech-Pfizerin Comirnaty -rokotteella.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut