Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autoilijat huomio! Meteorologilta vakava varoitus: Paha myräkkä iskee pian – Luvassa reilusti lunta ja jäätävää sadetta

Uudellemaalle Ilmatieteen laitos varoittaa jopa erittäin huonosta säästä liikenteessä. Viimeistään iltapäivästä lähtien on luvassa lumisadetta ja jäätävää vesisadetta.

– Keli on huono lauantaille asti. Varoitus erittäin huonosta ajokelistä on voimassa Uudellamaalla myös lauantaina, varoittelee Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ville Siiskonen.

Ilmatieteen laitos ennakoi, että sää voi tuoda liikenteeseen suuria häiriöitä. Se arvioi, että onnettomuusriski on huomattava.

Siiskosen mukaan lunta voi tulla yli 10 senttiä. Paikoitellen sitä saattaa kertyä jopa 15 senttiä.

Kun lämpötila on hieman pakkasen puolella, voi osa sateesta tulla jäätävänä vesisateena.

Meteorologi kertoo, että lauantaina sää näyttää lauhtuvan iltaa kohden.

– Lauantaina illalla ollaan pääkaupunkiseudulla nollan yläpuolella. Jos silloin sataa, se on vesisadetta.

Pirkanmaalle, Etelä-Pohjanmaalle ja Kymenlaaksoon varoitetaan lauantaille keskiyöstä lähtien huonosta ajokelistä. Se muuttuu huonoksi jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Varoitus on voimassa Kymenlaaksossa vielä sunnuntainakin.

Ennusteen mukaan sää jatkuu sunnuntaina ja koko ensi viikolla lauhana. Silloin ollaan plussan puolella, välillä jopa viiden asteen verran.

– Maamme etelä- ja lounaisosaan saatu lumipeite, voi silloin sulaa pois. Näin käy varsinkin siinä tapauksessa, jos ensi viikolla sataa vettä. Muualla maassa lumipeite kestää, Siiskonen arvioi.

Hänen mukaansa jouluviikolle saattaa olla tulossa kylmää ilmaa. Jos siihen saadaan vielä sadetta, on valkoinen joulu mahdollinen.