Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verohallinto neuvoo nuoria Jodelissa, joka mahdollistaa tyhmätkin kysymykset – "Mitä hyötyä verovähennyksistä ylipäänsä on?"

Verohallinto aloitti marraskuun lopussa viestinnän Jodelissa tavoittaakseen entistä paremmin nuoret aikuiset.

Kokeilun alussa vastataan ennen kaikkea verokortteihin liittyviin kysymyksiin, jotka ovat ajankohtaisia muun muassa talven kausitöiden vuoksi, Verohallinto tiedottaa.

– Jodelin kautta tulleista kysymyksistä huomaa, että osa nuorista on hyvin kokemattomia veroasioiden hoitamisessa, Verohallinnon viestintäpäällikkö Nilla Hietamäki sanoo.

– Heitä pohdituttaa esimerkiksi se, pitääkö verokortti pyytää työnantajalta takaisin tai mitä hyötyä verovähennyksistä ylipäänsä on? Moni ei myöskään tiedä, että tulojen muuttuessa vuoden aikana uuden verokortin voi tehdä niin monta kertaa kuin on tarve, Hietamäki kertoo Verohallinnon tiedotteessa.

Jodel on somekanava, jossa voi keskustella anonyymisti omalla lähialueella olevien henkilöiden kanssa.

– Koska Jodelissa voi viestiä ja kysyä nimettömästi, kynnys kysyä niin sanottuja tyhmiäkin kysymyksiä on matala, Hietamäki sanoo Verohallinnon tiedotteessa.

Jodelissa voi viestiä ja kysyä nimettömästi.

Nilla Hietamäki

Verohallinnon someasiakaspalvelija ja yhteisömanageri neuvovat veroasioissa arkipäivisin suurimpien kaupunkien Jodel-kanavilla.

Lisäksi Verohallinto tiedottaa, että Jodelista kerätään kokemuksia loppuvuoden 2021 ja alkuvuoden 2022 aikana.

Verohallinto viestii somessa myös Facebookissa, LinkedInissä, Twitterissä ja Instagramissa.

Verohallinnon teettämän tuoreen asennetutkimuksen mukaan nuoret (15–24-vuotiaat) hyväksyvät verojen välttelyn keskimääräistä useammin, mutta tiedon lisääminen muuttaa verotukseen suhtautumista myönteisemmäksi, Verohallinto tiedottaa.