Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruuhkavaroitus: pääsy koronatestiin saattaa hidastua – Näytteenottoverkosto harvenee pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla

Koronaviruksen näytteenottopisteisiin on luvassa muutoksia pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus tiedottaa.

Näytteenottoverkosto harvenee ja pääsy näytteenottoon saattaa kestää aikaisempaa enemmän.

Muutokset liittyvät Husin kilpailutukseen ja ne koskevat etenkin pääkaupunkiseutua, Hus tiedottaa.

– Muutoksiin voi liittyä erilaisia käytännön ongelmia ja näytteenottoon voi tulla aiempaa enemmän jonoja, Husin diagnostiikkajohta ja Lasse Lehtonen kertoo.

– Teemme kovasti töitä, että siirto olisi sujuva, Lehtonen sanoo Husin tiedotteessa.

Kilpailutus koski vuotta 2022 ja muutokset astuvat voimaan vuoden alussa.

Muutoksiin voi liittyä erilaisia käytännön ongelmia.

Lasse Lehtonen

Kilpailutuksen voitti pääkaupunkiseudulla Terveystalo ja Uudellamaalla 9Lives. Palveluntuottajat vastaavat keskimäärin 5 000 näytteenotosta vuorokaudessa, Hus tiedottaa.

HUS Diagnostiikkakeskus tuottaa lisäksi näytteenottopalveluja omissa toimipisteissään.

Ajanvaraus pysyy ennallaan, vaikka koronanäytteenottopisteiden määrään tulee useita muutoksia.

Lisäksi Hus tiedottaa, että näytteenottoverkoston harvetessa pyritään varmistamaan, että alueellinen kattavuus kuitenkin säilyy riittävänä.

– Suunnittelemme koronanäytteenottopaikat yhteistyössä Husin kanssa, Terveystalon julkisten palveluiden liiketoimintajohtaja Ville Salmi sanoo.

– Ne järjestetään mahdollisimman keskeisille paikoille, jotta näytteenottoon on jatkossakin helppo tulla, Salmi kertoo Husin tiedotteessa.