Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensimmäinen erä lasten rokotteita saadaan Sipooseen tänään – rokotukset alkavat 5–11-vuotiaiden riskiryhmäläisille

Sipoon kunta tiedottaa saavansa tänään perjantaina ensimmäisen erän lapsille tarkoitettua BioNTech-Pfizerin Comirnaty -rokotetta.

Näin ollen ajanvaraus riskiryhmiin kuuluvien 5−11-vuotiaiden koronarokotuksiin voidaan avata.

– Pyydämme ensisijaisesti varaamaan rokotusajan nettipalvelussa osoitteessa koronarokotusaika.fi . Jos ajanvaraus ei onnistu netissä, voi ajan varata myös puhelimitse Sipoon terveyskeskuksen numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin kello 9–15. Puhelinpalvelussa on takaisinsoittojärjestelmä ja koronarokotusten takaisinsoittopyyntöihin vastataan tällä hetkellä parin päivän sisällä, kunnan tiedotteessa kerrotaan.

Rokotepisteeksi lapselle voi valita Sipoossa joko Söderkullan neuvolan tai Nikkilän neuvolan.

– Huomaathan, että 5−11-vuotiaita lapsia ei rokoteta walk-in-vastaanotolla, tiedotteessa muistutetaan.

Kunta muistuttaa, että lapsen rokotuspäätökseen tulee olla kaikkien huoltajien suostumus. Suostumuksen voi antaa esimerkiksi täyttämällä THL:n verkkosivuilta löytyvän lomakkeen.

– Huoltajien kannattaa myös pyrkiä kertomaan lapselle rokotuksesta iänmukaisesti ja selvittää lapsen mielipide rokotukseen, jos se on vain hänen ikänsä ja kehitystasonsa huomioiden mahdollista, tiedotteessa ohjeistetaan.

5–11-vuotiaille annettava annos Comirnaty-rokotetta on pienempi kuin yli 12-vuotiaille annettava. Ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen väli on myös lapsille 6–12 viikkoa.

THL suosittelee koronarokotuksia toistaiseksi vain riskiryhmiin kuuluville 5−11-vuotiaille. Rokotuksia ei vielä suositella kaikille tässä ikäryhmässä.

Riskiryhmiin kuuluvat THL:n ohjeistuksen mukaan ne lapset, joilla on tietty sairaus tai jonka terveydentilansa tai hoitonsa takia kuuluu riskiryhmään.

Tällaisia ovat esimerkiksi Downin oireyhtymä, osa lasten sydänsairauksista, krooninen keuhkosairaus, tyypin 1 ja 2 diabetes, ylipaino sekä säännöllistä lääkitystä vaativa astma.