Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämän muutoksen suomalaiset haluavat lakiin – "On todella erikoista, että alkoholia voi tilata muista EU-maista, mutta ei suomalaiselta yritykseltä"

Suomalaisista lähes puolet (47 prosenttia) toivoisi lievennystä nykyiseen alkoholilakiin, Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto tiedottaa.

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton Taloustutkimuksella teettämän selvityksen mukaan selvästi suosituin keino lieventää lakia on alkoholijuomien kotiinkuljetus.

Kyselyyn vastasi 1 337 suomalaista, joista siis merkittävä osa lieventäisi alkoholilainsäädännön rajoituksia, mieluiten sallimalla kaupoille ja ravintoloille kotiinkuljetusmahdollisuuden mietojen alkoholijuomien osalta, tiedotteessa kerrotaan.

Kotimaisen panimoteollisuuden edunvalvoja arvioi tiedotteessaan, että pandemia on osoittanut heikkouden Suomen alkoholilainsäädännössä etämyynnin osalta.

– On todella erikoista, että alkoholia voi tilata muista EU-maista, mutta ei suomalaiselta yritykseltä. Nyt kun ravintoloiden aukioloaikoja ja ihmisten kokoontumisia rajoitetaan jälleen, yksi keino vähentää kaupassa ja ravintoloissa käyntiä, olisi sallia mietojen alkoholien myynti ruuan myynnin yhteydessä, Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Tuula Loikkanen sanoo.

– Etämyynnin sallimisen on koskettava koko panimoteollisuutta, ravintoloita sekä kauppoja yrityksen koosta riippumatta, Loikkanen jatkaa tiedotteessa.

Etämyynnin sallimisen on koskettava koko panimoteollisuutta.

Tuula Loikkanen

Suhtautumisessa alkoholilainsäädännön muutokseen on nähtävissä eroja sekä sukupuolittain että ikäryhmittäin. Selvityksen mukaan miehet (58 prosenttia) lieventäisivät alkoholilakia naisia (35 prosenttia) useammin.

Lievennyksiä alkoholipolitiikkaan toivovat ikäryhmistä etenkin 25−54-vuotiaat.

Lisäksi Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton tiedotteessa kerrotaan, että vaikka rajoitusten lieventäminen saakin paljon kannatusta, aiempaa hieman useampi suomalainen (32 prosenttia) haluaisi pitää alkoholilainsäädännön rajoitukset nykyisellä tasolla.

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton teettämä selvitys toteutettiin Taloustutkimuksen online-kyselynä 6−14.5.