Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiristyneet koronarajoitukset tulivat voimaan – Tämä kaikki muuttui nyt Uudellamaalla: Katso tästä vaikutukset harrastuksiin, ravintoloihin, tapahtumiin...

Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avi) uudet rajoitukset ovat voimassa tästä päivästä 28. joulukuuta lähtien Uudellamaalla. Osa niistä on voimassa kaksi ja osa kolme viikkoa.

Samoin hallitukset tekemät tiukemmat linjaukset ravintoloille tulivat voimaan tänään tiistaina. Ne ovat voimassa kolme viikkoa Uudenmaan lisäksi muillakin koronan leviämisalueilla.

Anniskelu päättyy kaikissa ravintoloissa kello 17.

Niiden ravintoloiden, joiden päätoimiala on alkoholin anniskelu, on suljettava kello 18. Näitä paikkoja ovat esimerkiksi baarit ja yökerhot. Niissä saa olla asiakkaita puolet normaalisti sallitusta asiakasmäärästä.

Ruokaravintolat saavat sen sijaan olla auki kello 20 saakka, jos niissä on käytössä koronapassi. Asiakkaita näissä voi olla 75 prosenttia suurimmasta sallitusta määrästä.

Avin päätöksellä Uudellamaalla on kielletty kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 28. joulukuuta lähtien kolmeksi viikoksi.

Tilojen sulkemista koskeva määräys on sen sijaan voimassa kaksi viikkoa eli 10. tammikuuta saakka.

Koronapassin käyttäminen ei ole Uudellamaalla vaihtoehto rajoituksille eli koronapassilla ei voi ohittaa näitä avin määräyksiä.

Sisätilojen sulkeminen koskee sekä julkisten että yksityisten urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevia tiloja. Esimerkiksi elokuvateatterit, teatterit ja konserttisalit ovat kiinni tästä päivästälähtien.

Liikunnan ja urheilupuolen suljettavia ovat muun muassa kuntosalit sekä joukkueurheiluun ja ryhmäliikuntaan käytettävät sisäliikuntatilat.

Kaksi viikkoa ovat kiinni myös uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä yleiset saunat.

Tanssipaikat on pidettävä kiinni kuten myös sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat, huvi- ja teemapuistot, tivolit ynnä eläintarhojen sisätilat.

Lisäksi kuorolaulutoiminta on kielletty ja harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat on pidettävä suljettuina kaksi viikkoa.

Myös kauppakeskusten yleiset oleskelutilat on suljettava. Niihin ei lasketa kaupan liiketiloja ja palvelujen tarjoamiseen käytettäviä tiloja sekä niihin kulkua.

Poikkeu s tilojen sulkemiseen tehdään lasten ja nuorten kohdalla. Suljettavia tiloja voidaan käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan.

Lisäksi tiloja voi käyttää lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen, kuten esimerkiksi lääkinnälliseen kuntoutukseen.

Suljettavaksi määrättyjä tiloja saa myös käyttää ammattiurheilemiseen.