Lännen Media: Husin johtajan mukaan kotitestit eivät riitä – "Voi siis olla, että omikron kulkee väestön läpi"

Koronaviruksen omikron-muunnoksen pysäyttäminen ei onnistu pelkästään sillä, että koronakotitestien määrät lisääntyisivät.

Näin arvioi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin, Husin, diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen Lännen Median (LM:n) uutisessa.

– Poliitikot haluavat näyttää, että nyt tehdään jotain. Realismia on, että koronavirus ei pysähdy tikkuun. Tarvitaan rajoitustoimia ja rokotuskattavuuden kasvua. Niitä on vaikeampi toteuttaa, Lehtonen sanoo LM:lle.

Lisäksi haasteena on, että omikronmuunnos tarttuu niin nopeasti ja rajoitustoimet eivät todennäköisesti riitä ilman koulujen sulkemista, Lehtonen arvioi LM:lle.

– Voi siis olla, että omikron kulkee väestön läpi nykyrajoituksista huolimatta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL:n) terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen arvioi viimeisimmässä THL:n ja sosiaali- ja terveysminiteriön koronan tilannekatsauksessa, että omikron tarttuu herkästi ja leviää helposti.

Virus ei pysähdy tikkuun.

Lasse Lehtonen

Tässä mediassa julkaistussa uutisessa Salminen antoi myös rohkaisevan viestin omikronin suhteen.

– Englannissa ja Skotlannissa on tehty tutkimuksia millaisen taudin omikron aiheuttaa. Tulosten mukaan se johtaa harvemmin sairaalahoidon tarpeeseen, Salminen kertoo alustavista tutkimustuloksista.

Julkisen puolen koronatesteihin on usean päivän jono – tässä ohjeita koronan kotitestaajalle, jotta terveyskeskukset eivät kuormittuisi turhaan

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut