Kuka kruunataan Vuoden sipoolaiseksi? Tässä ovat tuoreet ehdokkaat

Äänestys: Tuttuun tapaan titteliä tavoittelee jälleen yhdeksän ehdokasta.

On jälleen aika selvittää kuka, ketkä tai mikä on Vuoden sipoolainen -tittelin arvoinen.

Raati on valinnut tuttuun tapaan mukaan yhdeksän vahvaa ehdokasta. Ehdokasasettelussa on otettu huomioon myös Sipoon Sanomien lukijoilta tulleet vinkit.

Mikäli omaa suosikkia ei tästä huolimatta löydy, voit äänestää niin sanottua ”mustaa hevosta” ja itse ehdottaa kenelle titteli kuuluisi.

Vuoden sipoolaisen tulee olla henkilö, yhdistys, yritys, seura tai jokin muu taho, joka on tehnyt Sipoota tai sipoolaisuutta myönteisellä tavalla tunnetuksi.

Voittaja valitaan yleisöäänestyksen perusteella nyt neljättä kertaa. Viime kerralla kilpailussa annettiin ennätysmäärä ääniä, yhteensä yli 2 200.

– Tämän kisan ehdottomasti paras piirre on sen positiivisuus. Kisan tarkoituksena on antaa tunnustusta sellaisille henkilöille ja tahoille, jotka ovat omalla toiminnallaan tehneet yhteisestä ympäristöstämme hieman paremman, Sipoon Sanomien päätoimittaja Ulla Yliherne kuvailee.

Viime kerralla kilpailussa annettiin ennätysmäärä ääniä.

Ehdokkaat Vuoden sipoolainen 2021 -äänestyksessä ovat:

Caj Bremer. Yksi Suomen kuvajournalismin merkittävimmistä henkilöistä. Lehtikuvauksen grand old man. Asunut Sipoossa 1960-luvulta saakka.

Riika Pikkuvirta. Boxin Cafe & Grillin yrittäjä laajensi Sipoon ravintolatarjontaa avaamalla uuden ravintolan Nevaksen golfklubille viime kesänä. Hyvän ruoan lisäksi Pikkuvirta tuntee taiteen ja onkin myös kuvataiteilija ja kuvataideopettaja.

Gumbostrand Konst & Form. Kulttuurinälkäisten mekka. Yksi Sipoon nähtävyyksistä, joka on korkealaatuisilla taidenäyttelyillään tehnyt kuntaa tutuksi myös ulkopaikkakuntalaisille.

Kaarina Nazarenko. Nainen lukuisten Sipoon paikannimien takana. Historiantuntija. Toiminut oppaana muun muassa Vanhassa kirkossa Sipoon kesävieraille.

Lotta Kuosmanen. Erityisesti veneilijöiden ja karavaanareiden suosiman vapaa-ajanviettopaikan, Joensuun Tilan toimitusjohtaja. Kuosmanen on kehittänyt aluetta A.I. Virtasen henkeä kunnioittaen niin, että myös alueen 13 vakituista asukasta voivat kutsua Joensuun Tilaa kodikseen.

Jari Vesanen. Ajanut tarmokkaasti perinnekylän rakentamista Sipooseen. Nyt Puu-Talmaa kaavoitetaan sellaiseksi. Perinnekylän hengen mukaisesti kaava mahdollistaa vanhojen hirsitalojen siirtämisen alueelle tai uusien perinnetalojen rakentamisen. Vesanen kunnostaa myös historiallista hirsitaloa, Kosolan taloa Lapualla.

Heli Palomäki. Kukkakauppa Misis Floran ammattitaitoinen omistaja. Vaikka ostaisit vain leikkokukkia itsellesi, sitaisee Palomäki niistä kädenkäänteessä kauniin kukkakimpun.

Robert Lindqvist. Maatalousrautakauppa Paipis Centralbod avulias yrittäjä, joka on onnistunut luomaan kaupasta paippislaisten kokoontumispaikan. Veti viime talvena 6,7 kilometrin hiihtoladun kuntalaisten iloksi.

Kaj ja Taina Itämäki. Tuovat kansainväliset ja kotimaiset elokuvat sipoolaisten nähtäville Cinema Nikkilän pop up -leffateatteriin.

Näin äänestät

Äänestä suosikkiasi täyttämällä Sipoon Sanomien verkkosivuilta löytyvä äänestyslomake.

Ehdolla on yhdeksän raadin valitsemaa ehdokasta. Tämän lisäksi voit äänestää listan ulkopuolelta niin sanottua mustaa hevosta, eli omaa ehdokastasi.

Viimeinen äänestyspäivä on sunnuntai 6. helmikuuta.

Vuoden sipoolainen -äänestyksen voittaja julistetaan 10. helmikuuta.

Vuoden sipoolaisen tulee olla henkilö, yhdistys, yritys, seura tai jokin muu taho, joka on tehnyt Sipoota tai sipoolaisuutta myönteisellä tavalla tunnetuksi.

Tittelin ovat aikaisemmin voittaneet Sipoon Wolfin monitoimimiehenä tunnettu Eero Lehvonen sekä ÅIF:n miesten edustusjoukkueen entinen päävalmentaja Sebastian Freudenthal sekä sipoolaiset hyväntuulisuudellaan hurmannut bussikuski Ziggy Huldén.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut