Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näköislehdessä tänään | Lastenkirjailija Mauri Kunnas ei halua pelotella lapsia, ei edes ilmastonmuutoksella

Henkilö: Kirjailija Mauri Kunnas uskoo, että ihmiskunta löytää ratkaisut ilmastonmuutokseen. Kunnaksen syvä huoli ympäristöstä ja luonnon hyväksikäytöstä huokuu hänen uudesta Koirien Kalevala -kirjastaan Kuka kaappasi auringon?. Hän ei kuitenkaan halua pelotella ilmastonmuutoksella.

Hyvinvointi: Helmikuussa 101 vuotta täyttävä Jenny Vesala asui vielä lokakuussa omakotitalossa maalla. Nyt hän on muuttanut lähemmäksi kaupunkia ja lapsiaan. Hänen 80-vuotias poikansa Anssi Vesala uskoo perineensä hyvät geeninsä äidiltään. Kumpaakaan ei kolota mistään.

Väitös: Muistitieto on yksi tapa kertoa menneistä tapahtumista ja tulkita niitä. Tiina Harjumaa tarkasteli väitöskirjassaan sitä, miten Petsamon siirtolaiset ja heidän jälkeläisensä hahmottavat kotiseutunsa menneisyyttä. Kokemukset esimerkiksi väestönsiirroista muistetaan yli sukupolvien.

Historia: Ruotsalainen Jakob Lind löysi isoisänsä pistoolin ja alkoi selvittää sen arvoitusta. Ase johdatti hänet ruotsalaisen prikaatin jäljille Suomen sisällissotaan.

Terveys: Laura Yrjö-Koskinen menetti viime kesänä äitinsä yllättäen rintasyövälle. Johanna Rönkkö sai siitä kimmokkeen mennä tutkimuksiin. Se kannatti.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Sipoon Sanomien tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Jos et vielä ole tilaaja, voit kokeilla Sipoon Sanomien verkkopalveluja kuukauden ajan hintaan 1 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!