Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lenkkisaunat peruttava, kuntosalit kiinni – Koronasulku koskee myös taloyhtiöitä

Aluehallintovirastojen (avi) tekemistä rajoituksista osa koskee myös taloyhtiöitä. Jos avin päätös on sulkenut yleiset saunat, on taloyhtiön yleiset saunavuorot eli lenkkisaunat peruttava, kertoo Kiinteistöliitto.

Tiedotteessa muistutetaan, että taloyhtiöissä voivat jatkua asukkaiden omaan käyttöön varatut saunavuorot. Ne voivat jatkua kuten ennenkin, koska avin päätös ei koske niitä.

Lenkkisaunojen peruminen on voimassa niin pitkän aikaa kuin avin määräämä yleisten saunojen sulkeminenkin.

Taloyhtiöiden pesutupia ei ole Kiinteistöliiton mukaan määrätty suljettaviksi. Niidenkin käytössä tulee edelleen huomioida yleiset turvallisuusnäkökohdat kuten turvaväleistä huolehtiminen.

Jos taloyhtiössä on kuntosali, tulee se sulkea, jos avi on määrännyt kuntosalit kiinni pidettäviksi. Ne on pidettävä kiinni rajoitusten voimassaolon ajan.

Avien rajoituspäätökset eivät koske taloyhtiöiden yhtiökokouksia. Tiedotteen mukaan niitä voi edelleen järjestää, kunhan huomioidaan tartuntatautilain määräykset terveysturvallisuudesta. Hallituskin voi kokoontua turvallisuusnäkökohdat huomioiden.

Sen sijaan muita kokoontumisia, kuten erilaisia taloyhtiön infotilaisuuksia, ei pidä rajoitusten voimassaoloaikana järjestää.

Kiinteistöliitto muistuttaa, että ajankohtaiset rajoitukset kannattaa tarkastaa oman alueen avin verkkosivuilta.