Vuoden sipoolainen -kisassa annettu jo vajaat 700 ääntä – mukaan ilmoitettu myös joukko "mustia hevosia"

Keskiviikkona alkanut Vuoden sipoolaisen äänestys on käynnistynyt vilkkaana. Ensimmäisten äänestyspäivien aikana ääniä on annettu yli 680.

Ehdolla on tälläkin kertaa yhdeksän raadin valitsemaa ehdokasta. Ehdokasasettelussa on huomioitu myös Sipoon Sanomien lukijoilta saadut vinkit.

Tällä kertaa ehdolla ovat valokuvaajalegenda Caj Bremer, ravintoloitsija ja kuvataiteilija Riika Pikkuvirta, taidegalleria Gumbostrand Konst & Form, historiantuntija Kaarina Nazarenko, Joensuun Tilan toimitusjohtaja Lotta Kuosmanen, Puu-Talman perinnekylän aktiivi Jari Vesanen, kukkakauppias Heli Palomäki, maatalousrautakaupan yrittäjä Robert Lindqvist sekä Cinema Nikkilästä tutut Kaj ja Taina Itämäki.

– Ensimmäisen äänestyspäivien jälkeen neljä ehdokasta on selvästi kuronut kaulaa muihin kandidaatteihin nähden. Äänestysaikaa on kuitenkin vielä reilusti, joten vielä on liian aikaista sanoa ketkä tai mitkä kärjessä tulevat lopulta olemaan, Sipoon Sanomien päätoimittaja Ulla Yliherne sanoo.

– Sen voin paljastaa, että kaikki yhdeksän ehdokasta ovat avanneet oman pistilinsä ja erot ovat pieniä, hän jatkaa.

Vuoden sipoolaiseksi on mahdollista äänestää myös niin sanottua mustaa hevosta eli ehdokasta varsinaisen ehdokaslistan ulkopuolelta.

Tähän mennessä mustien hevosten joukosta kisaan ovat nousseet mukaan muun muassa Talma skin Vesa Pihlajaniemi, taiteilija Tero Annanolli, Sipoon herttua -tv-sarjan hahmo Pasi Kovalainen, Nikkilän eläinlääkärit Ali Eklöf ja Niina Rintaluoma, leipomo-kahvila N’avetta, nuorisohanke Gutsy Go, muusikko Jukka Gustavson, frisbeegolfari ja lajin puolesta puhuja Juha Kytö, Sipoon Taiteilijat ry, nuorisoseura Ungdomsföreningen Kamraternan puuhamies Ian Nordman sekä viime vuonna Vuoden sipoolainen -kisan ylivoimaisesti voittanut linja-autonkuljetta Ziggy Huldén.

– Kisan on ehdotettu myös useita aluevaaliehdokkaita. Vaikka aluevaalit ovat sipoolaisten kannalta erittäin tärkeät, niiden vaalityö tehdään muualla. Vuoden sipoolainen -äänestys ei ole tarkoitettu poliittista kampanjointia varten, päätoimittaja huomauttaa.

Vuoden sipoolainen -ehdokkaisiin voi tutustua tarkemmin Sipoon Sanomien verkkosivuilla osoitteessa www.sipoonsanomat.fi/paikalliset/4427884.

Samassa osoitteessa voi myös äänestää omaa suosikkiaan täyttämällä äänestyslomakkeen.

Viimeinen äänestyspäivä on sunnuntai 6. helmikuuta. Voittaja julkistetaan 10. helmikuuta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut