Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koululaiset palaavat arkeen – tällaiset ovat Sipoon koronatoimenpiteet

Kevätlukukausi alkaa myös Sipoon kouluissa tänään maanantaina. Lukukausi alkaa perusopetuksessa sekä toisella asteella lähiopetuksessa.

Koronan takia käytössä on kuitenkin useita terveysturvallisuustoimia ja -käytäntöjä.

Kunnan tiedotteen mukaan kasvomaskien käyttöä suositellaan oppilaille 3. vuosiluokalta alkaen. Niissä opetusryhmissä, joissa on myös alempien vuosiluokkien oppilaita, koskee suositus koko opetusryhmää. Koulukuljetuksissa edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä kaikenikäisiltä oppilailta.

Opetusryhmien sekoittumien sallitaan vain niissä tilanteissa, joissa se on opetussuunnitelman toteuttamisen kannalta välttämätöntä, kuten perusopetuksen yläluokkien valinnaisaineissa ja alaluokilla valinnaisissa kielissä ja katsomusaineissa. Ruoka-aikoja porrastetaan väljästi mahdollisuuksien mukaan. Huoltajat eivät saa noutaa lapsia koulujen sisätiloista. Henkilöstön kokoukset pidetään etäyhteyksillä.

Sairaana tai altistuneena lapsen tulee jäädä kotiin koulusta. Vaikka positiivinen testitulos perustuisi kotitestiin, toivomme, että lapsi jää pois koulusta. Iltapäivätoiminnasta voi saada maksuhyvityksen korona-altistuksen tai tartunnan vuoksi poissaolosta huoltajien oman ilmoituksen perusteella. Maksuhyvitystä varten ei tarvita virallista karanteeni- tai eristysmääräystä. Tarkempaa tietoa maksukäytänteistä ja -hyvityksistä on kunnan verkkopalvelussa aamu- ja iltapäivätoiminnan sivuilla. Lapsi voi saada myös koulutehtäviä Wilman kautta ja voi osallistua ainakin osaksi etäyhteyden kautta oppitunneille. Sen sijaan koululounasta ei valitettavasti tässä vaiheessa voida tarjota omaehtoisesti karanteeniin jääville.

Kunta tiedottaa, että Sipoon opiston kevätlukukauden aloitus siirtyy tämän hetkisen tiedon mukaan helmikuun alkuun.

– Opisto on suoraan yhteydessä kurssien uusista aikatauluista opiskelijoihin. Myös liikuntapalvelut on yhteydessä liikuntaryhmiin ilmoittautuneisiin suoraan aikatauluista, kunnan tiedotteessa kerrotaan.

Opiston työllisyys- ja maahanmuuttajakoulutuksia voidaan kuitenkin poikkeuksellisesti järjestää lähiopetuksena jo nyt.

Aluehallintovirasto on myös jatkanut sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien kieltoa tammikuun loppuun saakka. Kaikki Sipoon kunnan sisätiloissa järjestämät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset perutaan tuohon ajankohtaan asti. Myös yksityistilaisuuksia suositellaan edelleen välttämään ja tapaamiset suositellaan rajaamaan lähipiiriin.

Sipoon kunta on päättänyt myös jatkaa etätyösuositusta tammikuun loppuun saakka. Työnantajia suositellaan järjestämään etätyötä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista.