Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaikki ravintolat on suljettava varhemmin – Nämä ovat uudet rajoitukset

Ravintoloiden aukioloaikoja rajoitetaan entisestään tästä päivästä lähtien koronan vuoksi. Kaikki ravintolat ja kahvilat on suljettava kello 18. Alkoholin anniskelu päättyy niissä tuntia aikaisemmin.

Ravintolat voivat avata ovensa varhain aamulla kello 5.

Valtioneuvoston eilen tekemä rajoituspäätös on voimassa tammikuun loppuun saakka. Se on käytössä kaikilla leviämisalueilla eli koko Suomessa ja koskee myös niitä ravintoloita, jotka eivät anniskele alkoholia. Rajoitus koskee siten myös pikaruokapaikkoja.

Rajoitukset eivät kuitenkaan koske henkilöstöravintoloita, huoltoasemien ravintoloita eivätkä noutoruoan myymistä.

Myös ravintoloiden asiakaspaikkojen määrää rajataan. Niissä ravintoloissa, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisä- ja ulkotiloissa saa olla käytössä vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa saa sisällä olla käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Tiistaisen päätöksen mukaan koronapassin käytön rajoituksia jatketaan tammikuun loppuun eli passi on pois käytöstä. Tämä tarkoittaa sitä, että koronapassia ei voi käyttää vaihtoehtona alueellisille rajoituksille. Koronapassia käyttämälläkään ravintola ei voi olla auki kello 18 tai kiertää asiakasmäärän rajoituksia.