Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verenluovutuksia on Sipoossa, Porvoossa, Loviisassa ja Pornaisissa – muista täyttää samana tai edellisenä päivänä terveyskysely veripalvelun sivuilla

Veripalvelun kiertävä verenluovutus toimii myös korona-aikana. Verestä tehtäviä valmisteita ja lääkkeitä tarvitaan esimerkiksi leikkaus- ja syöpäpotilaille, onnettomuuksien uhreille ja keskosille.

Itä-Uudellamaalla on ensi viikolla verenluovutuksia neljässä paikassa. Veripalvelu toimii nykyään ensisijaisesti ajanvarauksella, mutta terveitä luovuttajia otetaan vastaan myös ilman ajanvarausta. Hoitaja tekee päätöksen muun muassa luovutustilan turvavälit varmistaen.

Verta voi käydä luovuttamassa Pornaisissa Nuorisoseurantalo Kuusiston tiloissa Kirkkotie 200:ssa torstaina 20.1. kello 14–18.

Sipoon tilaisuus on seurakuntatalossa Iso Kylätie 1:ssä maanantaina 21.2. kello 14–19.

Porvoossa veripalvelu on perjantaina 28.1. kello 13–18 Kokonhallissa Jääkiekkotie 3:ssa.

Loviisassa verenluovutus on keskiviikkona 16.3. kello 13–18 Seurahuoneella, jonne kulku on Itäisen Tullikadun puolelta.

Ajan voi varata veripalvelu.fi-sivuilla. Jokaisen pitää täyttää siellä sähköinen terveyskysely luovutuspäivänä tai aikaisintään päivää ennen luovutustilaisuutta.

Verkkosivuilta voi tarkistaa myös, mistä veriryhmistä on juuri sinä päivänä eniten kysyntää, tosin jokaisen kahdeksan veriryhmän verta tarvitaan joka päivä. Suomessa tarvitaan päivittäin 800 luovuttajan verta.