Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

YIT: Sipoo on erityisesti helsinkiläisten muuttajien suosiossa

Helsinkiläisten, espoolaisten ja vantaalaisten halukkuus muuttaa niin sanottuihin kehyskuntiin on kasvanut vuoden 2021 aikana, käy ilmi YIT:n tilaamasta Kestävät kaupunkiympäristöt -barometrista, johon vastasi yli tuhat kaupungissa asuvaa suomalaista syyskuussa 2021.

Pääkaupunkiseutulaisten näkövinkkelistä suosituimmat lähikunnat kunnat ovat Kirkkonummi, Tuusula, Porvoo, Sipoo ja Järvenpää. Helsinkiläisten ykköskohde olisi Sipoo, espoolaisten Kirkkonummi ja vantaalaisten joko Tuusula tai Kerava.

Vastaajista 36 prosenttia on harkinnut muuttoa kehyskuntiin vuoden 2021 aikana. Viime vuonna vastaava luku oli 27 prosenttia. Muuttohalukkuus on siis kasvanut lähes 10 prosenttiyksiköllä.

– Kehitys on ymmärrettävä, sillä korona-aika ja lisääntynyt etätyö ovat lisänneet kiinnostusta suurempiin asuntoihin ja väljempiin asuinympäristöihin, pohtii YIT:n kestävästä kaupunkikehityksestä vastaava johtaja Juha Kostiainen tiedotteessa.

– Kehyskunnissa neliöt ovat myös edullisempia kuin pääkaupunkiseudun suurissa kaupungeissa. Kestävyyden kannalta hyvä asia on, että kehyskunnissa pyritään tätä nykyä välttämään yhdyskuntarakenteen hajautumista.

Barometrin mukaan muuttohaluja on erityisesti hyvätuloisilla, lapsiperheillä, koiranomistajilla sekä vantaalaisilla.

Tilastokeskuksen mukaan Sipooseen vuonna 2020 muuttaneista 31 prosenttia tuli Helsingistä, 17 prosenttia Vantaalta ja viisi prosenttia Espoosta.

Tilastokeskus ei ole vielä julkaissut vuoden 2021 tilastoja kuntien välisestä muuttoliikenteestä.