Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronan takia jopa puolet henkilökunnasta pois kouluista tai päiväkodeista – vanhempien varauduttava äkillisiin muutoksiin

Sipoon kouluissa ja varhaiskasvatuspalveluissa joudutaan tekemään poikkeusjärjestelyjä, koska koronaepidemian vuoksi henkilökuntaa on runsaasti poissa töistä useissa kouluissa ja päiväkodeissa.

Kunnan tiedotteessa kerrotaan, että osassa kouluista ja päiväkodeista on jo jouduttu yhdistämään ryhmiä.

Päiväkodeissa erityisopettajat ja päiväkodinjohtajat ovat siirtyneet omista tehtävistään tuuraamaan poissaolevia varhaiskasvatuksen opettajia. Lisäksi avoimen varhaiskasvatuksen kerhot on keskeytetty kokonaan ainakin 24.1.-6.2., ja henkilöstö on siirretty päiväkoteihin.

– Pyrimme turvaamaan kaikin käytettävissä olevin keinoin sen, että perusopetusta ja varhaiskasvatusta voidaan järjestää mahdollisimman normaalisti. Tilanne on kuitenkin vaikea, kertoo sivistysjohtaja Jukka Pietinen kunnan tiedotteessa.

Yksittäisissä kouluissa ja päiväkodeissa jopa lähes puolet työntekijöistä on voinut olla samaan aikaan pois töistä sairastumisen tai altistumisen vuoksi.

Jos henkilökunnan riittävyys heikkenee entisestään, on mahdollista, että palveluiden tarjontaa joudutaan rajaamaan. Esimerkiksi peruskouluissa tämä voi tarkoittaa sitä, että aamu- ja iltapäivätoiminta-aikaa saatetaan joutua lyhentämään tai niiden järjestämisestä voidaan jopa joutua kokonaan luopumaan tilapäisesti.

Päiväkodeissa voidaan joutua esimerkiksi rajaamaan toiminta-aikaa, sulkemaan yksittäisiä lapsiryhmiä tai mahdollisesti tarjoamaan tilapäisesti varhaiskasvatusta lapselle jossain toisessa päiväkodissa.

– Pyydämme huoltajia varautumaan siihen, että poikkeusjärjestelyjä saatetaan joutua tekemään hyvin nopeastikin, Pietinen sanoo.