Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijakilpailu | Ensimmäisessä vastauksessa haettiin viikinkinäytelmää

Sipoon Sanomat käynnisti viime viikolla lukijakilpailun yhteistyössä Pohjola Nordenin Sipoon yhdistyksen kanssa. Kyseessä on tietokilpailu, jonka kysymykset liittyvät Pohjoismaihin sekä tänä vuonna 50 vuotta täyttävään Pohjola Nordeniin.

Sipoon Sanomissa julkaistaan joka toinen viikko Pohjoismaihin ja niiden kulttuuriin liittyvä kysymys. Oikein vastanneiden kesken arvotaan palkinto. Oikea vastaus sekä voittaja paljastetaan aina seuraavan viikon Sipoon Sanomissa.

Ensimmäinen kysymys oli: Sipoon Pohjola Nordenin vanhin ystävyyskunta on Fredrikssund. Se on tunnettu suuresta jokavuotisesta kulttuuritapahtumasta. Kulttuuritapahtuma on tuotu myös Sipooseen kahdesti. Mikä tapahtuma on kyseessä?

Oikea vastaus on Viikinkinäytelmä (Vikingaspelen). Jo 70 vuoden ajan joka kesä on Frederikssundiin rakennettu viikinkikylä, jossa on esitetty teatteria. Noin 250 tanskalaista osallistuu tämän kulttuuritapahtuman toteuttamiseen ja se kokoaa suuren määrän yleisöä.

Sipoossa viikingit ovat vierailleet kahteen otteeseen. Vuonna 1989 näytelmänä oli ”Björn den Blodige” ja näytelmässä ”Amled” vuonna 2000 sipoolaisetkin olivat mukana esiintymässä.

Oikean vastauksen kysymykseen tiesi Nina Manner Nikkilästä. Tietämyksestään hänelle toimitetaan pieni palkinto kotiin.

Lue myös: Pohjola Norden on edistänyt pohjoismaista yhteistyötä Sipoossa jo 50 vuotta – mutta miten paljon itse tiedät Pohjoismaista? Ota osaa lukijakisaan