Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harrastustilat avautuvat aikuisten käyttöön 1.2. alkaen – Istumapaikalliset enintään 50 henkilön yleisötilaisuudet sallitaan

Koronarajoituksia päästään keventämään asteittain myös Sipoossa ennakoitua aikaisemmin, kerrotaan kunnan tiedotteessa.

Harrastus- ja liikuntatilat, kuten Monitoimihallin kuntosali, avautuvat myös aikuisten käyttöön 1.2. alkaen. Lisäksi sallitaan sisätiloissa järjestettävät istumapaikalliset enintään 50 henkilön tilaisuudet 1.–15.2.2022.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt tiloja ja yleisötilaisuuksia koskevien rajoitusten keventämisestä alueellisten koronakoordinaatioryhmien suosituksesta.

Harrastustilarajoitusten keventäminen koskee kaikkia aikuisilta suljettuna olleita tiloja, kuten kuntosaleja, liikuntasaleja ja muita vastaavia sisäliikuntatiloja sekä uimahalleja ja harrastajateatteriin tai vastaaviin ryhmäharrastuksiin käytettäviä tiloja.

Sipoon kunnan liikuntatilat avautuvat myös aikuisten käyttöön heti huomenna 1.2. alkaen. Aikuisten liikuntaryhmiä kunnan liikuntapalvelut käynnistävät 7.2. alkaen.

Sipoon opisto ehtii siirtyä lähiopetukseen kursseillaan 7.2. alkaen. Lähiopetuksessa edellytetään kasvomaskin käyttöä, väljyyttä ja käsihygieniasta huolehtimista.

Sisätiloissa järjestettävät istumapaikalliset enintään 50 henkilön tilaisuudet sallitaan 1.2. alkaen. Jokaiselle osallistujalle tulee olla määritelty oma istumapaikka, eli istumapaikat tulee olla nimikoitu tai numeroitu.

Sen sijaan yhä on kiellettyä järjestää sisätiloissa henkilömäärältä tätä isompia yleisötilaisuuksia ja pieniä tilaisuuksia, joissa ei ole istumapaikkoja. Aluehallintoviraston päätös yleisötilaisuuksista on voimassa 15.2. saakka.

Asiakastiloissa on määrätty myös edelleen huolehtimaan järjestelyillä väljyyden säilymisestä. Tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on järjestettävä toiminta siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Toimija voi esimerkiksi rajoittaa asiakasmäärää, porrastaa kävijöiden osallistumista ja/tai tehdä tilaan ja asiakaspaikkojen sijoitteluun liittyviä järjestelyjä. Tämä määräys on voimassa 15.2. saakka.

Kunta suosittelee, että myös yksityistilaisuudet rajoitettaisiin sisätiloissa enintään 50 henkilöön.

Kasvomaski- ja etätyösuositukset ovat voimassa toistaiseksi ainakin 13.2. saakka.

Koronarajoituksia on katsottu voitavan keventää asteittain ennakoitua aikaisemmin, koska epidemian aiheuttaman kuormituksen nousu sosiaali- ja terveyspalveluissa on pysähtynyt alueellisesti.

Epidemia kuormittaa edelleen palveluita runsaasti ja tartuntoja on paljon, mutta kuormitus on tasaantunut korkealle tasolle.

Tähän asti voimassa olleet tiukat rajoitukset ovat vähentäneet aikuisten välisiä pitkäkestoisia kontakteja ja siten todennäköisesti turvanneet sosiaali- ja terveydenhuollon kantokykyä. Rajoitusten keventäminen asteittain ja hallitusti on tärkeää, jotta voidaan varmistaa, ettei sairaalakuormitus lähde uudestaan nousemaan, todetaan kunnan tiedotteessa.

Epidemiatilannetta seurataan tarkasti ja jos epidemiatilanne kehittyy parempaan suuntaan, on mahdollista purkaa myös vielä nyt voimaan jääviä rajoituksia ennakoitua aiemmin.

Sipoon koulut, päiväkodit ja muut kunnalliset palvelut, lukuun ottamatta sosiaali- ja terveyspalveluita, eivät enää välitä eteenpäin tietoa heille ilmoitetuista mahdollisista altistuksista. Esimerkiksi koulut ja päiväkodit eivät tiedota huoltajia Wilman tai Daisyn kautta heille ilmoitetuista lasten sairastumisista ja mahdollisista altistuksista.

Altistusten ilmoittamisesta luovutaan, koska omaehtoista karanteeniakin suositellaan enää vain perheessä tapahtuneissa altistumisissa.

Yleisten koronaohjeiden mukaan muissa paikoissa kuin samassa taloudessa altistuneita ohjeistetaan vain seuraamaan tarkasti mahdollisia oireita, ei jäämään omaehtoiseen karanteeniin. Näin ollen henkilökuntaa työllistävien altistusilmoitusten lähettämistä ei koeta enää tarpeelliseksi.

Mahdollisesta altistuksesta ei tarvitse sairastuneenkaan yleensä enää ilmoittaa kunnan palveluihin. Poikkeuksena tähän ovat sosiaali- ja terveyspalvelut, jonne edelleen toivotaan sairastuneiden ilmoittavan mahdollisesta altistumisesta.