Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hoitajat julkaisevat nyt palkkakuittejaan sosiaalisessa mediassa – kuukausituloissa huomattavia eroja

Suomalaiset hoitoalan työntekijät vertailevat nyt omia palkkatulojaan Twitterissä. Vertailua käydään tässä keskusteluketjussa.

Keskustelun on aloittanut nimimerkki Iines.

– Sairaanhoitajan tilipäivä. Nettopalkka 100% työstä, hän pohjustaa palkkakuittia joka kertoo noin 1 600 euron kuukausiansiosta.

Seuranneessa keskustelussa on paljon kommentteja. Toisen esimerkin palkkaukseen tuo Tuomo, joka työskentelee psykiatrian puolella hoitotöissä. Palkkanauhan veroton rahapalkka on 4 726 euroa, josta käteen jää pidätysten jälkeen 3 277 euroa. Tulomäärään on vaadittu kova ammatillinen puristus.

– Ai haluat toisen ääriesimerkin? Täältä tulee mun palkkanauha. Tammikuun palkka plus joululistan lisät. Neljä ylityövuoroa, joista jokaisesta 150 euron korvaus ja 26 tuntia ylitöitä. Viikonloput töissä, yksi sunnuntai vapaa. Joulunpyhät töissä, aattona 14 tuntia. Normaaliako elämää, Tuomo kysyy.

Riikka Taivassalo kertoo olleensa 34 vuotta sairaanhoitajana ja aikoinaan myös erikoistunut.

– Peruspalkka 2412 euroa ja ikälisät noin 180 euroa. Käteen jää peruspalkasta noin 1 900 euroa. Teen viikonloput josta tietenkin lisät. Se vaan syö sit kaikkee muuta normaalia elämistä. Ei auta, jostain yksineläjän on luovuttava, Taivassalo kommentoi.

Keskustelun aloittanut nimimerkki Iines ottaa keskustelun lomassa myös yhteiskunnallista kantaa.

– Oikein huvittaa, että alalla suurin osa tekee ylitöitä, kun muuten se palkka jää niin pieneksi. Sitten kuntatyönantaja laskee ylityöt ja väittää että palkkaus on hyvä, hän pohtii.