Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoon koululaisille ja opiskelijoille jaetaan pian koronan kotitestejä

Sipoon kunta tiedottaa valmistelevansa koronaviruksen kotitestien jakamista oppilaitoksiin.

Huoltovarmuuskeskus toimittaa lähiaikoina Sipooseen käyttöön kotitestejä koululaisille, opiskelijoille ja oppilaitosten henkilökunnalle.

– Todennäköisesti kotitestit jaetaan ensin oppilaitoksiin, joista ne jaetaan puolestaan eteenpäin opiskelijoille ja henkilökunnalle. Jakelusta tiedotetaan tarkemmin oppilaitoksissa, kun jakelun yksityiskohdat ovat tiedossa, tiedotteessa kerrotaan.

Pakkauskoko on alkuun viisi testiä per oppilas tai henkilökunnan jäsen.

THL on laatinut suosituksen kotitestien käytöstä Sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjeen ja koronaministeriryhmän linjauksen mukaisesti. Suosituksen mukaan oppilas, opiskelija tai henkilökuntaan kuuluva voi tehdä kotitestin, jos hänellä on koronavirukseen viittaavia oireita.

Testi tehdään kotona itsenäisesti tai huoltajan valvonnassa testipakkauksen ohjeiden mukaisesti. Testaamista ei suositella, jos henkilö on sairastanut joko virallisella tai kotitestillä varmistetun koronavirusinfektion edeltävän kolmen kuukauden aikana.

– Jos testitulos on negatiivinen, mutta oireet jatkuvat, testin voi toistaa 1–2 kertaa kahden vuorokauden välein, tiedotteessa opastetaan.

Kunnasta muistutetaan , että koulu tai oppilaitos ei opasta testin tekemisessä eikä kerää tietoja testivastauksista.