70 nuorta saa kesätöitä yhdistyksiltä – palkan maksaa paikallinen pankki

OP Itä-Uusimaa etsii helmikuun ajan Porvoon, Sipoon, Loviisan ja Pornaisten yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka voivat tulevana kesänä tarjota 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä.

Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa yhdistys tarjoaa nuorelle työpaikan kahdeksi viikoksi, ja OP Itä-Uusimaa lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle, pankki kertoo tiedotteessaan.

Nuorten hakuaika on 14.3.–17.4. Ohjeistus kesätyönhakuun julkaistaan hakuajan alkaessa osoitteessa www.op.fi/ita-uusimaa.

Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, somereportteriksi, kunnossapitoon tai apulaisohjaajaksi kesäleirille.

OP lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan. Yhdistys puolestaan hoitaa käytännön palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista.

Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä juttu, josta saatu kokemus kantaa pitkälle tulevaisuuteen ja opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa.

OP Itä-Uusimaa kertoo tiedotteessaan, että nuorilta kesällä 2021 kerättyjen palautteiden mukaan 85 prosenttia koki, että kesätyöstä saatu kokemus edistää heidän työllistymismahdollisuuksiaan myös tulevaisuudessa.

Itä-Uudenmaan Osuuspankin toimitusjohtaja Mauri Molander muistuttaa, että ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen avaa monelle nuorelle oven työelämään.

– Haluamme tukea nuoria saamaan mahdollisesti heidän ensimmäisen kesätyöpaikkansa. Tekemämme kyselyn mukaan nuoret oppivat työelämätaitojen lisäksi myös taloustaitoja, sillä ensimmäinen kesätyöpalkka on monelle nuorelle tärkeä merkkipaalu oman talouden näkökulmasta, Molander lisää tiedotteessa.

OP Itä-Uusimaa haluaa kampanjallaan myös tukea Itäisen Uudenmaan yhdistysten toimintaa. Tukea on tarjolla yhteensä 70 nuoren työllistämiseksi. OP Itä-Uusimaa valitsee maaliskuun alussa tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin.

Hakemuksen jättäneille yhdistyksille ilmoitetaan valinnoista maaliskuun alkupuolella. Kampanjasta vastaavan Petri Mantereen mukaan OP valitsee erikseen yhdistykset, joille tuki myönnetään jos hakemuksia tulee enemmän kuin lahjoituksia. Painopiste on lahjoituskohteiden monipuolisuudessa ja alueellisessa kattavuudessa.

Osuuspankin lahjoittaman palkkatuen määrä on 400 euroa per nuori. Tukea myönnetään yhteensä 28 000 euroa, enintään 70 yhdistykselle.

Yhdistys vastaa nuoren rekrytoinnista ja työnantajavelvoitteista. OP edellyttää Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, että yhdistykset noudattavat vastuullisen kesätyön periaatteita.

Kesätyöpaikkoja yleishyödyllisissä yhdistyksissä tarjoavat 15–17-vuotiaille ensi kesänä muutkin osuuspankit ympäri Suomea. Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä ja tavoitteena on työllistymisen rinnalla tukea nuorten taloustaitojen oppimista.

Yhdistykset voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -tukea helmikuun loppuun asti osoitteessa https://www.lyyti.fi/reg/OP_ItaUusimaa_Yhdistyshaku_2022

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut