Lukijakilpailu | Vaakunat aiheuttivat haasteita

Sipoon Sanomat järjestää tänä vuonna lukijakilpailun yhteistyössä Pohjola Nordenin Sipoon yhdistyksen kanssa. Kyseessä on tietokilpailu, jonka kysymykset liittyvät Pohjoismaihin sekä tänä vuonna 50 vuotta täyttävään Pohjola Nordeniin.

Sipoon Sanomissa julkaistaan joka toinen viikko Pohjoismaihin ja niiden kulttuuriin liittyvä kysymys. Oikein vastanneiden kesken arvotaan palkinto. Oikea vastaus sekä voittaja paljastetaan aina seuraavan viikon Sipoon Sanomissa.

Edellinen kysymys kuului: Sipoon Pohjola Nordenin kolme ystävyyskuntaa ovat fuusioituneet naapurikuntien kanssa useampaan otteeseen. Silti neliapila eli Frederikssund, Kumla, Aurskog-Höland ja Sipoo ovat pysyneet vahvana. Fuusioiden yhteydessä kuntavaakunat ovat hieman muuttuneet. Tämän takia vaakunat, jotka ovat Nikkilän Ystävyyskivessä eivät enää ole ajankohtaisia. Vaakunoissa on nykyään ystävyyskuntien alueeseen liittyvä historiallinen viittaus. Mitkä kuvat ovat Frederikssundin, Kumlan ja Aurskog-Hölandin vaakunoissa?

Oikea vastaus on, että Kumlan vaakunassa on suutarin vasara, Frederikssundin vaakunassa viikinkilaiva ja Aurskog-Hölandin vaakunassa tukkisakset.

Kysymys oli selvästi kinkkinen, sillä se aiheutti lukijoille haasteita. Oikean vastauksen kysymykseen tiesi kuitenkin lopulta Peter Walden. Tietämyksestään hänelle toimitetaan pieni palkinto kotiin.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut