Varo tätä yllätystä! – Auton hinta-arviopalvelusta voi seurata kallis lasku, näin vältät riskin

Monet kuluttajat ovat tilanneet verkossa hinta-arvion autostaan siinä käsityksessä, että palvelu on maksuton. Palvelun käytöstä on kuitenkin seurannut lasku.

Asiasta muistuttaa Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) tiedotteessaan.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto muistuttaa, että verkosta löytyvät ja usein nimeään muuttavat erilaiset auton hinta-arviopalvelut ovat monesti maksullisia ja palvelun peruminen voi olla hankalaa. Kuluttajan kannattaakin viraston mukaan aina tutkia tilaussivuston asettamat ehdot ja käytännöt ennen kuin syöttää sivustolle omia tietojaan.

Viraston mukaan viime vuonna kuluttajaviranomaisille tuli toistasataa yhteydenottoa suomenkielisestä carcheck.fi-sivustosta. Sivusto ei ole enää toiminnassa. Palvelun taustalla on latvialainen yritys Nordweb SIA. Vuonna 2022 kuluttajilta on alkanut tulla yhteydenottoja saman yhtiön carspy.fi-sivustosta. Carcheckin osalta kuluttajat saattavat edelleen saada muistutuslaskuja vanhoista tilauksista.

Näin toimit, jos lasku yllättää

Virasto suosittelee, että kannattaa hyödyntää yritykselle reklamoidessa seuraavia tekstejä ja valita niistä tilanteeseen sopiva vaihtoehto.

Reklamoida voi edellä kuvatulla tavalla, vaikka arvion tai laskun saamisesta olisi kulunut yli 14 päivää. Yksi reklamaatio yritykselle riittää.

1. En ole tilannut teiltä hinta-arviopalvelua maksullisena palveluna. Mainoksessanne tai tilauslomakkeessanne ei kerrottu, että kyseessä on maksullinen palvelu. Vaadin välittömästi mitätöimään lähettämänne laskun.

2. En ole tilannut teiltä hinta-arviopalvelua. Tutustuin sivustoonne, mutta en tehnyt tilausta. Poistuin sivulta painamatta tilaa-painiketta, mutta vastaanotin teiltä perusteettoman vahvistuksen tilauksesta. Vaadin välittömästi mitätöimään lähettämänne laskun.

3. En ole tilannut teiltä hinta-arviopalvelua. Omistan kyseisen ajoneuvon, mutta tilauksen on tehnyt joku muu eikä tilaus näin ollen sido minua. Vaadin välittömästi mitätöimään lähettämänne laskun.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut