Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laaja etätyösuositus ja ravintolarajoitukset päättyvät tiistaina – Näin palaat lähitöihin turvallisesti

Laaja etätyösuositus päättyy tiistaina 1. maaliskuuta. Huomenna päättyvät myös ravintolarajoitukset eli niiden aukioloa, anniskelua, asiakasmääriä ja istumapaikkoja koskevat vaatimukset eivät ole enää voimassa. Rajoituksia voidaan purkaa ja suosituksia poistaa, koska koronaepidemia on tasaantunut.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) muistuttaa nyt tiedotteessaan, että ihmisten omat toimet tartuntojen leviämisen estämiseksi ovat jatkossa entistäkin tärkeämpiä.

– Koronaepidemia ei kuitenkaan ole kokonaan ohi. Lähitöihin palatessa on järkevää yhä huolehtia omasta ja ympärillä olevien ihmisten turvallisuudesta rokotuksin ja jo aiemmin opituin keinoin, sanoo tiedotteessa THL:n johtaja Mika Salminen.

Hän muistuttaa, että rokotteet ovat tärkein keino suojella itseä ja ympärillä olevia. Salminen neuvoo, että rokotetut ja rokottamattomat voivat huolehtia omasta ja muiden terveydestä myös turvavälien, maskien ja käsienpesun avulla. Oireisena ei edelleenkään pidä mennä työpaikalle vaan tulee jäädä kotiin kunnes on terve.

– Hygieniakäytännöt eivät koske pelkästään työpaikkoja, vaan myös työmatkoja. Etenkin ruuhkaisissa julkisissa liikenneväleissä maskin käyttö on yhä viisasta, sanoo Salminen.

Salmisen mukaan kahden vuoden epidemia-ajan jälkeen on myös kaikesta huolimatta uskallettava alkaa elää normaalimpaa elämää.

– Virus on keskuudessamme eikä sitä saada kokonaan katoamaan. Itseään ei kannata soimata tai tuntea syyllisyyttä, jos kaikesta huolimatta saa tartunnan ja sattuisi altistamaan jonkun kanssaihmisen, Salminen vielä toteaa.