Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perinteisemmällä tekniikalla valmistettua Novavaxin koronarokotetta jaetaan sipoolaisille ensi viikosta alkaen

Sipoolaisten on mahdollista saada Novavaxin koronavirusrokotetta, Nuvaxovidia ensi viikosta (vko 10) alkaen. Sipoolaiset rokotetaan Porvoossa.

Rokotetta voivat saada yli 18-vuotiaat.

Rokotteen voi hankkia ainoastaan ajanvarauksella eikä rokotusaikaa pysty varaamaan sähköisesti.

Nuvaxovid-rokote on proteiiniadjuvanttirokote. Se on valmistettu tähän saakka käytössä olleita rokotteita perinteisemmällä tekniikalla, eli Nuvaxovid ei sisällä eläviä koronavirustaudin aiheuttajaviruksia.

– Rokotevalmiste on vaihtoehto henkilöille, jotka eivät halua mRNA- tai adenovirusrokotetta, mutta ovat valmiita ottamaan rokotteen, Sipoon kunnan tiedotteessa kerrotaan.

Kansallisen ohjeistuksen mukaan Novavax-rokotetta annetaan myös henkilöille, joille ei voida antaa mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta.

Rokotteen kohderyhmään kuuluvat myös ne 60 vuotta täyttäneet ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat, jotka eivät ole vielä saaneet yhtään rokoteannosta.

– Porvoo vastaa koko itäisen Uudenmaan Novavax-rokottamisesta, joten kaikille halukkaille rokotetta ei välttämättä riitä heti. Jos kysyntää on niin paljon, että joudumme priorisoimaan, niin etusija on 60 vuotta täyttäneillä ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvilla, palvelupäällikkö Heli Sjöblom Porvoosta toteaa tiedotteessa.

Nuvaxovid-rokotussarjaan kuuluu kaksi rokotetta.

Rokotusväli on 6–12 viikkoa.

Suomen osuus Euroopan unioinin Novavax-rokotteiden yhteishankinnasta on 585 000.