Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Omakotitaloalueen rauha järkkyi, kun marraskuisena aamuna roskiksesta löytyi mattoon kääritty, surmattu mies – epäilty lähti kylpylään, nyt hänelle vaaditaan tuomiota murhasta

Helsingin käräjäoikeus alkaa käsitellä keskiviikkona niin sanottua Tapaninvainion mattosurmaa. Syytteeseen murhasta ja hautarauhan rikkomisesta vastaa 28-vuotias mies, jolle syyttäjä vaatii teoista elinkautista vankeusrangaistusta. Syytettynä on lisäksi samanikäinen nainen, jota syytetään pelastustoimen laiminlyönnistä sekä rikoksentekijän suojelemisesta.

Uhri oli nelikymppinen virolaismies, jonka ruumiin Helsingin Tapaninvainion omakotialueella asuva naapuri löysi roskiksesta marraskuisena aamuna vuonna 2021. Naapuri alkoi ihmetellä verisiä tekstiilejä. Viereisessä omakotitalossa kuistin ovi oli auki, ja sisäänkäynnin lähistö verijälkiä täynnä.

Esitutkinnassa on käynyt ilmi, että syytetyt ovat aiemmin seurustelleet toistensa kanssa, mutta myös surmattu on seurustellut 28-vuotiaan naisen kanssa. Taustalla on suhdesotkuihin viittaavia piirteitä.

Kaksikko tavoitettiin samana päivänä, kun naapuri oli löytänyt uhrin ruumiin roskalaatikosta. Kaksikko oli lähtenyt kylpylähotelliin Kainuuseen, josta poliisi heidät otti kiinni.