Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaikki Uudenmaan koronarajoitukset päättyvät – Tämä muuttuu keskiviikkona

Uudenmaan alueella voimassa oleva määräys asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisesta käytöstä on voimassa vielä tiistaina 15. maaliskuuta. Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) ei ole jatkamassa määräystä tämän jälkeen. Keskiviikosta lähtien alueella ei ole enää voimassa viraston asettamia koronarajoituksia, kertoo avi tiedotteessaan

Huomiseen asti voimassa on määräys, joka velvoittaa tiloista vastaavat toimijat järjestämään toiminnan tiloissa niin, että lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä voidaan ehkäistä. Määräystä ei jatketa, vaikka virusta on edelleen liikkeellä runsaasti.

– Kun viranomaisten määräämiä rajoituksia puretaan, ihmisten omaehtoiset toimet, kuten hygieniasuositusten noudattaminen ja rokotteiden ottaminen, korostuvat epidemian hallinnassa, muistuttaa tiedotteessa ylijohtaja Merja Ekqvist Etelä-Suomen avista.

– Seuraamme epidemiatilanteen kehittymistä alueellisissa koronaryhmissä ja olemme varautuneet tekemään uusia päätöksiä, jos tilanne heikkenee uudelleen ja uhkaa terveydenhuollon kantokykyä, Ekqvist jatkaa.

Tartuntatautilain mukaiset hygieniavaatimukset ovat tiedotteen mukaan voimassa kesäkuun loppuun asti koko Suomessa. Terveysturvallisuuden parantamiseksi tiloista vastaavien toimijoiden on esimerkiksi tarjottava asiakkaille ja osallistujille mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Ravintoloita velvoittaa oma tartuntatautilain pykälänsä. Ravintoloiden rajoitukset, jotka koskivat muun muassa anniskelua, aukioloaikaa, asiakasmäärää ja istumapaikkoja, purettiin valtioneuvoston päätöksellä maaliskuun alusta lähtien.