Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruokavirasto jakoi maataloustukia lähes 50 000 maatilalle – Jutta ja Juha Larmin luksuslomakylälle melkein miljoona euroa

Ruokavirasto on julkistanut viime vuonna maksetut maataloustuet: niitä myönnettiin lähes 50 000 suomalaiselle maatilalle. Tukea maksettiin yhteensä noin kaksi miljardia euroa, josta 1,75 miljardia oli viljelijätukien osuus. Tuensaajia oli 56 418, joista valtaosa oli maatiloja: 49 861.

Ruokaviraston julkaisemiin tukitietoihin sisältyvät maksetut viljelijätuet, maaseudun yritys-, hanke- ja rakennetuet sekä markkinatuet.

Maataloustuissa kiinnostaa yritystukien kolmen kärki: sieltä löytyvät Pakkasmarja Oy, Juustoportti Food Oy ja kolmantena Kuru Resort Saimaa Oy 870 000 euron yritystuella. Kyseessä on julkisuudesta tuttujen Jutta ja Juha Larmin yritys: Jutta Larm on aiemmin tuttu myös Jutta Jussilana ja Jutta Gustafsberginä – hän oli aikoinaan naimisissa jo edesmenneen ternimaitoyrittäjä Petteri Jussilan kanssa ja sittemmin naimisissa poliisi Harri Gustafsbergin kanssa.

Jutta Larm sanoo, että kyse on samasta tuesta, josta on uutisoitu jo aiemmin. Kuru Resort Saimaa Oy:lle on myönnetty yhteensä ELY:n investointitukea 1 087 800€ Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Investointituki on myönnetty maatalouden ulkopuolisen yritystoiminnan perustamiseen ja kehittämiseen harvaan asutulla maaseudulla. Yritys ei ole hakenut, eikä saanut muita tukia. 

Yritykselle on maksettu tuesta tähän mennessä 870 000€ ja loppuosa tuesta maksetaan investoinnin valmistuttua. 

Larm sanoo, että tuki on myönnetty vuoden 2020 talousarvion myöntämisvaltuuskiintiöstä momentilta 30.10.64 EU:n osallistuminen maaseudun kehittämiseen ja valtion rahoitusosuus EU:n osaksi rahoittamasta maaseudun kehittämisestä.  Hanke toteuttaa Manner-Suomen Maaseudun kehittämisohjelmaa ja sen alatoimenpidettä 6.4 –tuki investointeihin muun kuin maataloustoiminnan perustamiseen ja kehittämiseen. 

Larmin mukaan hanke toteuttaa myös Etelä-Savon maaseudun kehittämisstrategian ja kehittämissuunnitelman 2014-2020 tavoitteita seuraavasti: yritys hyödyntää hankkeen myötä alueen vahvuustekijöitä, hanke synnyttää alueelle uutta yritys-toimintaa ja hanke edistää osaltaan maaseudun elinkeinojen kansainvälistymistä. Hanke toteuttaa myös Itä-Suomen yritysrahoitusstrategiaa, alueelle syntyy uutta yritystoimintaa ja yritys panostaa kansainvälistymiseen. 

Julkisuudesta tutun parivaljakon lomakohde oli viime vuonna vastatuulessa. Rantasalmelle avatun kohteen avauspäivä viivästyi puolella vuodella, budjetti kasvoi miljoonilla euroilla ja kohderyhmäkin muuttui aiotusta.

Uutista päivitetty 16.3. kello 12.30: Lisätty juttuun Jutta Larmin kommentit ja muun muassa maininta siitä, että kyse on samasta tuesta, josta on uutisoitu jo aiemmin., poistettu kohta josta voi saada väärän käsityksen.