Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USU: Liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsenet haluavat nopeampia tukitoimia polttoaineen hinnannousun takia

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsenten mielestä hallituksen tähänastiset toimet polttoaineiden ja energian hintojen nousun vaikutusten loiventamiseksi eivät riitä, kertoo Uutissuomalainen (USU).

Tätä mieltä ovat USU:n asiaa koskevassa kyselyssä niin hallituspuolueiden kuin opposition edustajatkin. Kyselyssä tavoitettiin 15 valiokunnan 17 jäsenestä, ja heistä 12 vastasi.

Hallituspuolueiden edustajat puolustavat vastauksissaan hallituksen helmikuussa esittelemää energiapakettia. He kuitenkin toivovat pakettiin täydennyksiä tai sen nopeampaa toteuttamista, koska Venäjän hyökkäys Ukrainaan on kiihdyttänyt etenkin polttoaineiden hinnannousua. Oppositiossa hallituksen energiapakettia pidetään lähtökohtaisestikin riittämättömänä.

Erilaisista tukitoimista eniten kannatusta valiokunnan jäseniltä kerää ammattidieselin käyttöönotto. Sen valmistelu sisältyy myös hallituksen energiapakettiin.

Enemmistö kyselyyn vastanneista valiokunnan jäsenistä kannattaa tai pitää mahdollisena myös polttoaineen jakelu- tai sekoitevelvoitteen loiventamista tavalla tai toisella.

– Pidän tärkeänä, että jos ja kun lisätoimia tehdään, ne aidosti auttavat ihmisiä ja yrityksiä. Tässä yhteydessä on väläytelty muun muassa väliaikaista luopumista sekoitevelvoitteesta, mikä näkyisi välittömästi pumppuhinnoissa, valiokunnan puheenjohtaja Suna Kymäläinen (sd.) sanoo vastauksessaan.

Yli puolet kyselyyn vastanneista valiokunnan jäsenistä kannattaa myös yhtä tai useampaa polttoaineisiin kohdistuvaa veronalennusta.