Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ulkoministeriö julkisti suunnitelman: Suomi on lähes tuplaamassa potin kehittyvien maiden ilmastotoimiin – "Nostamme rahoitusta määrätietoisesti"

Suomen myöntämä kansainvälinen ilmastorahoitus lähes kaksinkertaistuu. Asia käy ilmi Ulkoministeriön julkistamasta suunnitelmasta, joka ulottuu vuoteen 2026 asti. Ensi vuosi on ilmastorahoituksen huippuvuosi, jolloin rahoitus on nousemassa lähes 249 miljoonaan euroon. Tämän jälkeen rahoituksen suunnitellaan jatkuvan noin 200 miljoonan euron vuosivauhtia aina vuoteen 2026 asti. Muutos noudattelee hallitusohjelmaa.

Aikaisempaa suurempi osa potista kohdistetaan sopeutustoimiin kehittyvissä maissa. Myös yritysyhteistyö tullaan huomioimaan entistä paremmin.

– Ilmastorahoitus on osa Pariisin ilmastosopimuksen mukaisia velvoitteitamme. Nostamme rahoitusta määrätietoisesti vuoteen 2026 saakka ja panostamme kokonaisratkaisuihin. Tällä julkisella rahoitussuunnitelmalla avaamme eri rahoituskanavien merkitystä, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) sanoo tiedotteessa.

Ulkoministeriö katsoo, että kasvava ilmastorahoitus on myös mahdollisuus suomalaisille yrityksille ja muille kotimaisille toimijoille. Osa rahoituksesta kanavoidaan luotettavien kansainvälisten rahoituslaitosten ja asiantuntijarahastojen kautta.

– Toiminnassamme pyrimme entistä paremmin kohtaamaan suomalaisten toimijoiden osaamisen, tuotteet ja kiinnostuksen kehittyviä markkinoita kohtaan. Tehostamme osin sirpaloituneiden rahoitusinstrumenttien uudistamista ja kehitämme temaattista rahoitushakua, Skinnari sanoo tiedotteessa.