S-V tarjoaa ilmaista futisharrastusta ukrainalaisille lapsille ja nuorille – Palloliitto kannustaa jakamaan tietoa mahdollisuudesta

Sipoolaiset ovat vastanneet Suomen Palloliiton pyyntöön toivottaa sotaa paenneet ukrainalaiset lapset ja nuoret mukaan seuratoimintaan. S-V:n jalkapallojaosto tarjoaa heille mahdollisuuden harrastaa jalkapalloa maksutta.

Palloliiton mukaan suomalaiset seurat voivat auttaa ulkomailta maahan tulleita ihmisiä kiinnittymään arkeen jalkapallon ja seuratoiminnan avulla.

Toimintaan ilmoittautuneet seurat listataan alueittain, ja listaa jaetaan ukrainalaisille heidän omalla kielellään.

– Pyrimme viestimään heille ukrainaksi myös muuta ohjeistusta ja käytännön vinkkejä, jos he ovat kiinnostuneita pelaamaan jalkapalloa Suomessa, Palloliitto tiedottaa.

Liiton mukaan yksi suurimmista kulttuurieroista Suomen ja Ukrainan välillä saattaa olla, että Ukrainassa urheilu on edelleen suurelta osin organisoitu koulujen ja valtion kautta, joten seuratoiminta ei ole ukrainalaisille lapsille niin tavallista kuin Suomessa.

Ukrainalaisperheille saattaa tulla yllätyksenä tieto siitä, että jalkapallotaustasta riippumatta Suomessa kaikki lapset ovat tervetulleita seurojen jalkapallotoimintaan.

Palloliitto kannustaa jakamaan tietoa suomalaisesta urheilutoiminnasta ja erityisesti siitä, että pakolaiset ovat tervetulleita mukaan.

Urheilutoiminta voi olla erityisesti lapsille hyvä tapa jatkaa "arkirutiineja" vieraassa maassa ja auttaa heitä jaksamaan sekä löytää lohtua vaikeassa tilanteessa.

Lisätietoja: svjalkapallo@gmail.com

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut